Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ μέσω live webcast της 5ης ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου

Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) διοργανώνει την πέμπτη Ετήσια Διάλεξή του με ομιλητή τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και Διευθυντή του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον, κ. Achim Steiner, με θέμα «Προς μία Πράσινη Οικονομία: Ευκαιρίες για την Ευρύτερη Περιοχή της Μαύρης Θάλασσας». Τη διάλεξη θα χαιρετίσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης. Η ομιλία θα μεταδοθεί μέσω live webcast.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΔΙΚΕΜΕΠ.
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, την Ελληνική Προεδρία του ΟΣΕΠ και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον. Θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010, στις18:00, στο ξενοδοχείο King George Palace (Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα) στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και την ελληνική νοηματική γλώσσα.
 Ο κ. Achim Steiner εξελέγη ομόφωνα το 2006 στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και τέσσερα χρόνια αργότερα μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα κ. Ban Ki-moon επανεξελέγη για μία ακόμη τετραετία. Το 2009 του ανατέθηκαν τα επιπλέον καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στο Ναϊρόμπι. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής του World Conservation Union (IUCN) καθώς και Γενικός Γραμματέας του  World Commission on Dams.
 Σχετικά με το ΔΙΚΕΜΕΠ: Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) ιδρύθηκε το 1998 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, επιτελώντας μια διττή λειτουργία: από τη μία ενεργεί ως ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο κατάρτισης που εστιάζει στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και από την άλλη, αποτελεί το επίσημο / θεσμικά συνδεδεμένο think tank του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ). Το ΔΙΚΕΜΕΠ παράγει έρευνα, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και επιστημονικές δημοσιεύσεις και διοργανώνει διεθνείς συναντήσεις. Μέσω των δραστηριοτήτων του το ΔΙΚΕΜΕΠ αποσκοπεί στην ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΣΕΠ, καθώς και με τους διεθνείς τους εταίρους. Επίσης στοχεύει στην προώθηση μίας «Πράσινης-Μαύρης Θάλασσας»˙ ενός σύγχρονου πλαισίου αρχών και στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, καινοτομίας και χρηστής διακυβέρνησης.
Γενική Διευθύντρια του ΔΙΚΕΜΕΠ: Δρ. Ζέφη Δημαδάμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: