Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Σε μπλε-πορτοκαλί φόντο το νέο κόμμα της δεξιάς

Πρεμιέρα αύριο Κυριακή 21 Νοεμβρίου για το νέο κόμμα που ιδρύει η Ντόρα Μπακογιάννη σε μία ανοιχτή εκδήλωση στο Γουδή, όπου αναμένεται να δώσει το περίγραμμα, τις θέσεις και τους στόχους του κόμματός της.
Η πρώην υπουργός στοχεύει σε ένα πολυσυλλεκτικό πολιτικό φορέα που θα σκιαγραφείται και από τα μέλη που θα υπογράψουν την ιδρυτική του διακήρυξη.
Η κ. Μπακογιάννη θεωρεί ότι ο πολιτικός κόσμος βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και επιδίωξη είναι να κινηθεί ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά βάζοντας σαφείς διαχωριστικές γραμμές από τις πολιτικές τους και επιχειρώντας να προσελκύσει και νέα πρόσωπα που δεν εκφράζονται από τις παρούσες πολιτικές δυνάμεις, όπως το απέδειξε και η πρόσφατη, μεγάλη αποχή στις περιφερειακές εκλογές.

Μάλιστα, απευθυνόμενη στο ακροατήριό της αναμένεται να θέσει στους πρωταρχικούς και βασικούς στόχους του κόμματος την έξοδο της χώρας από την κρίση και να επικοινωνήσει την ξεκάθαρη στρατηγική της για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.
Στο πλευρό της κ. Μπακογιάννη έχουν ήδη συνταχθεί οι ανεξάρτητοι Κώστας Κιλτίδης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, οι οποίοι άλλωστε συνόδευσαν την πρώην υπουργό στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στη Συγγρού.
Παρών στον αγώνα και ο πρώην ευρωβουλευτής, Θοδωρής Σκυλακάκης, καθώς και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Κοτσώνης, ενώ ο κατάλογος των μελών αναμένεται να καταρτιστεί και με πολλά πρώην στελέχη της ΝΔ, στελέχη από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και από το χώρο της ΟΝΝΕΔ.
Άλλωστε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πρώην γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Γιάννης Οικονόμου, αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της ενημέρωσης, από τη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται -σύμφωνα με πληροφορίες - οι επαφές της κ. Μπακογιάννη και με βουλευτές της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί κάποια προσχώρηση στο νέο κόμμα και ένα τέτοιο ενδεχόμενο πιθανολογείται ότι δεν θα γίνει με την ίδρυση του κόμματος, αλλά στο μέλλον.
Τέλος, το όνομα του κόμματος δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φέρει τον τίτλο «Δημοκρατική Συμμαχία» που εν συντομία θα λέγεται «ΔΗ.ΣΥ» και θα έχει μπλε και πορτοκαλί χρώμα.
(από skai.gr, η εικόνα είναι από www.21noemvriou.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: