Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Επίθεση βουλευτών κατά Παπακωνσταντίνου

Περισσότεροι από 80 βουλευτές συμμετέχουν στον ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και περιμένουν να... πάρουν σειρά για να «βομβαρδίσουν» τον Γ. Παπακωνσταντίνου και την οικονομική πολιτική. 
Την πρώτη «τροχιοδεικτική βολή» την έριξε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλινικος λίγο πριν μπει στην αίθουσα. Πρότεινε φόρο 3% σε όλα τα εισοδήματα ώστε να μην εξισωθεί ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης και ταυτοχρόνως ζήτησε τη δημιουργία ταμείου κατά της φτώχειας. 
Από τους πρώτους πήρε το λόγο η Βάσω Παπανδρέου : «Χρησιμοποιήσατε το opengov για να δικαιολογήσετε τις προσλήψεις των κολλητών», είπε. «Το 2009 που σας είπα να πάρετε μέτρα με αντιμετωπίσατε σαν... Ούφο» πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο, αλλά μόνον  εκβιαστικά διλήμματα.«Όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία» συνέχισε σε σκληρή γλώσσα η πρώην υπουργός  που έφτασε να ρωτήσει τον Γ. Παπακωνσταντίνου: «Τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους;»

«Κάποτε, κάποιοι που κορόιδεψαν το λαό, πήγαν στο Γουδή. Αν θέλετε να πουλήσετε βιομηχανίες και κτήματα της Θράκης, σκεφτείτε το καλά» ήταν η «βόμβα» του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη. Τρεις ώρες αργότερα, ο κ. Κακλαμάνης διέψευσε τη δήλωση αυτή, ωστόσο βουλευτές που ήταν στην αίθουσα επιμένουν για του λόγου το αληθές.
«Οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι μισοί στις πλατείες», είπε από την μεριά του ο Δημήτρης Καρύδης προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας και λέγοντας στη συνέχεια «φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι».
«Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζαμε και στραβά αρμενίζουμε», είπε ο κ. Έκτορας Νασιώκας,προσθέτοντας ότι τα μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί τον Οκτώβριο του 2009.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτή τη δανειακή σύμβαση την έχει υπογράψει Έλληνας υπουργός. Χρειάζεται αλλαγή προσώπων»
«Ανάπτυξη χθες», ζήτησε ο Ανδρέας Μακρυπίδης, προσθέτοντας ότι έπρεπε να είχε δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη εδώ και καιρό.
Εναντίον της μείωσης του αφορολόγητου, εμφανίστηκε ο Κώστας Γείτονας, τάχθηκε δε κατά του δημοψηφίσματος, λέγοντας πως αυτό συνιστά προθάλαμο εκλογών.
Στο τηλεοπτικό σποτ που διαφήμιζε το έργο της κυβέρνησης κάνοντας απολογισμό αναφέρθηκε ο Πάρις Κουκουλόπουλος τονίζοντας ότι η επιλογή δείχνει πως έχει χαθεί η επαφή με την πραγματικότητα. 
Ο Μ. Κατρίνης ζήτησε από τους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως ζητείται από τους βουλευτές να πράξουν. 
Απαιτείται η ανατροπή της «πολιτικής κανονικότητας, έτσι όπως ασκείται από τον Πρόεδρο και την ηγετική ομάδα» φέρεται να είπε ο κ. Μίχος.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος  είπε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είναι παραθεριστές, όπως οι βουλευτές της ΝΔ που έβλεπαν το έλλειμμα και δεν έκαναν τίποτα. 
Από την πλευρά της η Έλενα Παναρίτη αναρωτήθηκε ποιός διασφαλίζει ότι δεν θα ζητηθεί η λήψη και νέων μέτρων στο μέλλον.
«Το Μεσοπρόθεσμο θα το ψηφίσουμε, ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατί προχωράμε σε νέα δανειακή σύμβαση εκτός μηχανισμών που θα ανεβάσει το χρέος στα 355 δισεκατομμύρια το 2014» αναρωτήθηκε η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή η οποία είπε επίσης ότι στο Μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχει στίγμα ενίσχυσης της παραγωγής. 
Η Τόνια Αντωνίου φέρεται να σημείωσε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Χρειάζεται πολιτική νομιμοποίηση, τόνισε.
Παρόντες, εκτός του Φ. Πετσάλνικου, είναι από την πλευρά της κυβέρνησης οι Παπακωνσταντίνου- Σαχινίδης,  Λούκα Κατσέλη- Κουτρουμάνης, Γ. Ραγκούσης-  Ντόλιος,  Χρυσοχοίδης και Ρέππας.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, δέχθηκε ότι υπάρχουν αστοχίες, αλλά υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής, λέγοντας ότι «δεν έχουμε αποτύχει». Ταυτοχρόνως ξεκαθάρισε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα μπει στη Βουλή ως ένα άρθρο.
Ο κ. Πετσάλνικος προσδιόρισε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου για τις 28 του μηνός, μετά τη Σύνοδο Κορυφής. 
H υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, πρότεινε αντί της μείωσης του αφορολόγητου, τον υπερδιπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης «ώστε να συνεισφέρουν οι έχοντες και οι κατέχοντες».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης από τη μεριά του, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα επικουρικά ταμεία τα οποία έχουν έλλειμμα 740 εκ. ευρώ το 2011. 
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, υποστήριξε ότι η προσφυγή στις κάλπες θα ήταν απόδραση από τις ιστορικές ευθύνες αυτής της παράταξης και θα οδηγούσε την χώρα σε απρόβλεπτες περιπέτειες. 
Την απόλυτη πίστη του ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει, εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών , Δημήτρης Ρέππαςστην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι αλλαγές οι οποίες μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν φανεί ακόμα στην καθημερινότητα του πολίτη. Εξέφρασε όμως την βεβαιότητα ότι οι αλλαγές αυτές σύντομα θα αποδώσουν.
Η μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών, η οποία τελείωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί για την Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίοιυ του ΠΑΣΟΚ, ενώ η επίσημη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μεταφέρθηκε την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.

http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: