Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Τι είδους κυβέρνηση θα σχηματιστεί;

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης
Υπήρχε ποτέ, έστω πιθανότητα, να υποβάλλει την παραίτηση του ως...αποτυχημένος, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Σαμαρά και να παραδώσει την πρωθυπουργία και την διακυβέρνηση της χώρας στη...ΝΔ, χωρις καν εκλογές; Και βγαίνανε στα σοβαρά ΟΛΟΙ αυτοί οι περισπούδαστοι "δημοσιογραφούντες μαρκουτσοφόροι"(κατά παραγγελία των αφεντικών τους ενδεχομένως) και υποστηρίζανε στα...σοβαρά ότι...αποσύρετε (σαν τα...ροδάκινα) ο πρωθυπουργός, με κάποια δηλωση στα δελτία ειδήσεων τους; Εδώ και ο "ραχατ" Κωστάκης όταν δραπέτευσε από την εξουσία, έκανε εκλογές (για τα προσχήματα). Γιατί τόση "πρεμούρα" να απαλλαγούν απο τον Γιώργο; Ηταν ολοφάνερα κατασκευασμένα ΟΛΑ τα δήθεν "ρεπορτάζ" (από την ώρα που έληξε η απεργία της ΕΣΗΕΑ μέχρι το βράδυ). Η είδηση είναι οτι μπορεί σε 5 μέρες να ΜΗΝ έχουμε λεφτά σαν κράτος και "πάπαλα" το ευρώ και η ευρωζώνη. Ο Α.Σαμαρας ζήτησε εκλογές. Το ίδιο και ο Α.Τσίπρας. Το ζητούμενο όμως είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα (που πρέπει να διορθώσει "τις...χοντράδες" του ενάμιση χρόνου), η ψήφος εμπιστοσύνης των 155 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και η ψήφιση του "μνημονίου ΙΙ" με πολλές ακόμη αλλαγές, με απόντα τον Γ. Παπακωνσταντίνου (με νέο οικονομικό επιτελείο, με άλλα λόγια). 
Ερώτηση: Θα ρίξουν την κυβέρνηση οι διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;
Απάντηση: ΟΧΙ. 
Ερώτηση: Θα ψηφίσουν το νέο "μνημόνιο"; 
Απάντηση: Με τις νέες αλλαγές και άλλο οικονομικό επιτελείο (Βενιζέλος-Λοβέρδος-Διαμαντοπούλου-Χρυσοχοϊδης) θα ψηφιστεί. 
Ερώτηση: Θα δώσουν τα χρήματα οι Γερμανοί; 
Απάντηση: Εαν θέλουν, ας μην τα δώσουν.
Τι είδους κυβέρνηση πρέπει να σχηματιστει; ΟΧΙ αυτή που ζητάνε οι θιασώτες της χρεωκοπίας. Κυβέρνηση αμιγώς πολιτική (με τεχνοκράτες που ΗΔΗ έχουν αφήσει τις δουλειές τους όπως ο Παντελής Τζορτζάκης, απόλυτα επιτυχημένος για χρόνια σην ελεύθερη αγορά που μπορεί να αναλάβει ΟΛΟ το κομμάτι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της ψηφιακής σύγκλισης της χώρας σε υπουργικό επίπεδο), με πολιτικούς που θα έχουν ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΑΦΗ με την κοινωνία, που θα χαίρουν εκτίμησης ακόμη και σήμερα ανάμεσα στους ψηφοφόρους τους, που θα μπορούν να "δέσουν" με την αγορά εργασίας και τις επενδύσεις. Δεν αναζητούνται "μπριλ κρημ" πολιτικοί, ούτε "κηπουροί". Απλοί, αθόρυβοι, νουνεχείς και εργατικοί. Ευκαιρία να απαλλαγεί και ο Γιώργος απο αρκετά "βαρίδια". Και να κάνει σημαντικές διορθώσεις (που κατα βάθος τις γνωρίζει καλά).
Κατα τα λοιπά, όλη η κίνηση του ήταν πραγματικά "παπανδρεϊκή" που αιφνιδίασε τους πάντες...

http://www.i-reportergr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: