Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Ο «Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό

Με το «Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του RBach, άνοιξε χθες στο κατάμεστο από κόσμο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, η αυλαία των φετινών «Παιδικών Θεατρικών Συναντήσεων». Οι θεατρικές παραστάσεις των σαράντα μικρών παιδιών και των παιδαγωγών - εμψυχωτών τους, θα συνεχιστούν στον ίδιο χώρο σήμερα και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Ανοιχτό θεατράκι του Αιτωλικού.

Το διασκευασμένο έργο δουλεύτηκε από σαράντα παιδιά της Α/θμιας Εκπαίδευσης κατά την χρονική περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος 2011 με εμψυχωτές παιδαγωγούς και μουσικό.
Στόχος των « Παιδικών Θεατρικών Συναντήσεων» οι οποίες πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στο Δήμο Μεσολογγίου, είναι η επικοινωνία των παιδιών με το σώμα τους και την ποιοτικότερη έκφραση των συναισθημάτων τους.
Σκοπός των συναντήσεων δεν είναι η απόδοση ενός έργου από την πλευρά της μνήμης αλλά η κατανόηση των ιδεών και η έκφρασή τους με βιωματικό τρόπο από τα παιδιά σε επίπεδο ομάδας.
Με το σκοπό αυτό και την πίστη ότι η τέχνη μέσα από το συμβολισμό φτάνει εκεί όπου οι ορθολογιστικοί δρόμοι σταματούν, ολοκληρώνουμε τη δεύτερη χρονιά των «Παιδικών Θεατρικών Συναντήσεων» με το γλάρο Ιωνάθαν Λίβινγκστον.
‘Ένα έργο που το αντιπροσωπευτικό του μήνυμα είναι:
        «πέτα ψηλά,
        πέτα χίλια μίλια μακριά
        πέτα για να συναντήσεις
        τα όνειρα που άφησες
        στις ακροθαλασσιές…»
Θα ήταν χαρά μας να μοιραστούμε μαζί σας τις ιδέες και τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν στα σαράντα παιδιά με την ανάλυση και την ανταλλαγή απόψεων για το έργο του RBach, στις παραμονές της παράστασης μέσα σ’ ένα διαμορφωμένο θαλασσινό περιβάλλον στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: