Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Τιμήθηκε ο Απόστολος Κακλαμάνης από το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Μεσολογγίου η εκδήλωση  για την συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του, με τιμώμενο πρόσωπο τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό Παιδείας Απόστολο Κακλαμάνη. Παραβρέθηκαν τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί και σπουδαστές του ΤΕΙ.
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου Ευάγγελος Πολίτης-Στεργίου υποδεχόμενος τον κ. Κακλαμάνη αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του ιδρύματος από το 1981 μέχρι σήμερα τονίζοντας την λανθασμένη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αναστείλει από φέτος την εισαγωγή φοιτητών σε  τρία τμήματά του. Τόνισε επίσης την συμβολή του Απόστολου Κακλαμάνη, ως υπουργού Παιδείας στην αναβάθμιση του ρόλου των ΤΕΙ και τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια η οποία αποτέλεσε σταθμό για την τεχνολογική εκπαίδευση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας και ο δήμαρχος Μεσολογγίου κατά το χαιρετισμό τους ζήτησαν τη συνδρομή του Απόστολου Κακλαμάνη για την συνέχιση της λειτουργίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου, ενώ ο Δήμαρχος Ναυπακτίας τόνισε την μεγάλη συμβολή του παραρτήματος της Ναυπάκτου στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
Ο κ. Κακλαμάνης παίρνοντας το λόγο είπε: «Με συγκίνηση έρχονται στο νου μου οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες μετά τη μεταπολίτευση, συνέχεια των προδικτατορικών αγώνων, με στόχο την ανάδειξη της παιδείας ως βασικού μοχλού ανάπτυξης και προόδου της ελληνικής κοινωνίας» για να συνεχίσει αναφερόμενος στους αγώνες που δόθηκαν για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα διέκοπτε το μονόδρομο «γενική εκπαίδευση – πανεπιστήμιο» και θα δημιουργούσε μια ισότιμη κατεύθυνση στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Κακλαμάνη μια μικρή ομάδα 4-5 σπουδαστών προσπάθησε να τον διακόψει με συνθήματα κατά του μνημονίου.
Τότε ο κ. Κακλαμάνης απευθυνόμενος προς τον σπουδαστή αναφέρθηκε σε αυτούς που με ισοπεδωτική λογική προσπαθούν να χωρίσουν τους Έλληνες σε αντιμαχόμενες ομάδες θυμίζοντας την εποχή της ΕΚΟΦ αλλά και του εμφυλίου. Τόνισε ότι κάποιοι επενδύουν σε CDS και επιδιώκουν την χρεωκοπία της χώρας για να κερδοσκοπήσουν. Αναφέρθηκε στον άθλιο ρόλο των επιχειρηματιών της ενημέρωσης αλλά και ορισμένων τραπεζιτών αναφέροντας μάλιστα και συγκεκριμένο όνομα τραπεζίτη μικρής τράπεζας μέσω της οποίας μεταφέρονται κεφάλαια στο εξωτερικό.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ Κακλαμάνης ευχήθηκε το ΤΕΙ να συνεχίσει να προσφέρει της πολύτιμες υπηρεσίες του, τόσο στους φοιτητές του, όσο και στην τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη της χώρας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών σε όσους  διετέλεσαν Πρόεδροι του ΤΕΙ Μεσολογγίου καθώς και στα συνταξιοδοτηθέντα μέλη εκπαιδευτικού, διοικητικού και ειδικού τεχνικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: