Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σύστημα διάθεσης ακινήτων από το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Μία διαφορετική προσέγγιση στην αγορά και ενοικίαση ακινήτων στο διαδίκτυο αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας (eBusiness-Lab www.ebusiness-lab.gr) του τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία (ΕΠΔΟ www.epdo.teimes.gr) του ΤΕΙ Μεσολογγίου. 
Στα πλαίσια της ανάπτυξης υπηρεσιών στον τομέα του e-business, το εργαστήριο ανέπτυξε σύστημα προσφοράς ακινήτων για πώληση και ενοικίαση για την κατασκευαστική εταιρία Ηγουμενίδης Προοπτική ΕΕ. η οποία ασχολείται με τη μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών και δημόσιων έργων. 
Το συγκεκριμένο σύστημα το οποίο είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.igoumenidis.gr δίνει τη δυνατότητα στον πιθανό αγοραστή ενός ακινήτου να παρακολουθήσει όλα τα στάδια κατασκευής του ακινήτου που τον ενδιαφέρει. Με την έναρξη της μελέτης κατασκευής ενός ακινήτου δημιουργείται στον ηλεκτρονικό χώροwww.igoumenidis.gr το ακίνητο όπου αναρτώνται τα σχέδια του.
Σε κάθε φάση της κατασκευής του, προστίθενται καινούριες φωτογραφίες της προόδου των εργασιών μέχρι και το τελικό στάδιο της παράδοσής του. Έτσι σε κάθε χρονική στιγμή κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών ή και να ανατρέξει στην ιστορία κατασκευής του, από τα σχέδια μέχρι την τελική του μορφή. Για κάθε ακίνητο προσφέρονται χρήσιμες πληροφορίες όπως τα κοντινά σχολεία ή και οι διαδρομές λεωφορείων που καλύπτουν την περιοχή. 
Ένα καινοτομικό στοιχείο αποτελεί η online δέσμευση ενός ακινήτου. Κάποιος αγοραστής μπορεί να δεσμεύσει ένα ακίνητο σε μία τιμή που υπολογίζεται αυτόματα από το σύστημα και είναι αντιστρόφως ανάλογη του χρόνου περάτωσής του. Δηλαδή το σύστημα υπολογίζει το χρόνο που υπολείπεται μέχρι την παράδοση του ακινήτου και παράγει τις τιμές αυτόματα. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να υπολογίσει online τις δόσεις του δανείου του, που θα του χρειαστούν για να αγοράσει το ακίνητο. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Μεσολογγίου τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια πολύ σημαντική δράση σε ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της Ηλεκτρονικής Μάθησης και της Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας. Για αυτό το λόγο έχει προσεγγίσει και το ενδιαφέρον του ιδιωτικού χώρου για υλοποίηση νέων υπηρεσιών και καινοτομικών δραστηριοτήτων. Πέρα από το έμπειρο προσωπικό του, το εργαστήριο λειτουργεί και σαν φυτώριο εκπαίδευσης των φοιτητών πάνω σε νέες τεχνολογίες και προσφέρει τις υποδομές του στους φοιτητές του τμήματος ΕΠΔΟ για την υλοποίηση των δικών τους εφαρμογών. Στη διαδικασία της υποστήριξης αυτής, πέρα από το τεχνικό μέρος, τους δίνονται και συμβουλές για την καλύτερη προώθηση της δουλειάς τους επιχειρηματικά και αναπτυξιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: