Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Άνοιξαν Πανελλαδικά τα διόδια

Σε πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής, μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», ανεβάζοντας τον πήχη στην διαμάχη τους με την κυβέρνηση που είχε προχωρήσει σε διώξεις μελών της κίνησης, κάνοντας λόγο για «τζαμπατζήδες». Ήδη από τις 12:00, σηκώθηκαν ορισμένες μπάρες, με την κινητοποίηση να φτάνει στο αποκορύφωμά της στις 15:00 το μεσημέρι.
Έπειτα από αρκετές προσυγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι διοργανωτές της κινητοποίησης, φορείς και πλήθος κόσμου συμμετείχαν στο άνοιγμα όλων των διοδίων της χώρας.
Από τις 15:00, πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι φορέων, με αυτοκίνητα, νταλίκες και λεωφορεία συγκεντρώθηκαν όπου υπάρχουν διόδια επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.
Το μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Νίκος Νούλας δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:
«Η συγκλονιστική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση δείχνει ότι είμαστε ένα πλατύ κίνημα πολιτών που διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Είναι ύβρις να χαρακτηριζόμαστε "τσαμπατζήδες" από τους μεγαλοεργολάβους, τους εκπροσώπους τους και τις τράπεζες που λυμαίνονται το εθνικό οδικό δίκτυο. Σε κάθε περίπτωση τους επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό. Εκτοξεύοντας απειλές δεν μπορούν να πλήξουν το κίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: