Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Θέλει και το Αγρίνιο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πριν από μερικές ημέρες ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου απέστειλε επιστολή  προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού γνωστοποιώντας του το αίτημα για την Ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι.
Η απάντηση της "πρωτεύουσας πόλης" του Αγρινίου υπήρξε άμεση και οργανωμένη:
Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού με τη συμμετοχή του υπουργού Π. Γερουλάνου, των βουλευτών του Νομού και του δημάρχου Αγρινίου. Σκοπός της συνάντησης είναι η άσκηση πίεσης για τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στο Αγρίνιο στο χώρο των καπναποθηκών Παπαπέτρου. 
Ο δήμαρχος Αγρινίου βέβαια καλά κάνει και προωθεί τα συμφέροντα της πόλης του, οι βουλευτές όμως θυμούνται άραγε ότι είναι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας; 
Πιστεύουμε ότι ο δήμαρχος Κατσούλης οφείλει άμεσα να τους καλέσει να συνδράμουν το αίτημα του Μεσολογγίου για να δούμε αν θα έχουν την ίδια άποψη που είχαν και για το Εφετείο …
Για να μην παρεξηγηθούμε δεν συμφωνούμε με την αντιπαράθεση των δύο πόλεων, αλλά θα πρέπει κάποτε να αξιολογούνται σωστά τα ζητήματα του νομού και να υπάρχει λογική, ώστε η ανάπτυξη να είναι ισόρροπη σε όλους τους δήμους. Γιατί στο τέλος με τις αντιπαραθέσεις και τους ηγεμονισμούς ή δεν γίνεται τίποτα στο νομό μας ή έχουμε τερατουργήματα σαν το "Καλλικρατικό" Αγρίνιο … 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Αγρίνιο διεκδικει εδώ και δέκα χρόνια το μουσειο στις αποθηκες, που είναι αγορασμένες απο το Υπουργείο Πολιτισμού γι αυτόν τον λόγο. Μάλλον το αίτημα του Μεσολογγίου είναι πρώιμο. Το Αγρίνιο έχει και κτίριο,το Μεσολόγγι ούτε οικόπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Το Υπουργείο Πολιτισμού είχε δώσει το 200 1 δισεκατομμύριο 200 εκατομμύρια δραχμές για τις καπναποθήκες Παπαπέτρου αν αυτό σας λέει κάτι.
Το Μεσολόγγι έχει πολλά άλλα καλά για να διεκδικήσει. Ο νομός είναι τεράστιος,διάσπαρτος από αρχασιότητες ούτως ή άλλως. Μυσειά μπορούν να γίνουν παντού,λεφτά δεν υπάρχουν για τίποτα.