Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Υπογράφηκε το LEADER Αλιείας

Υπογράφηκε χθες Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου μεταξύ της Αιτωλικής Αναπτυξιακής και του Υπουργείου Θαλλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας η σύμβαση για την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» (LEADER Αλιείας).
Το Τοπικό Πρόγραμμα, το οποίο φέρει τον τίτλο «Οικοτουριστικές και πολιτιστικές διαδρομές σε αλιευτικές περιοχές της Αιτωλίας», θα υλοποιηθεί στις πόλεις της Ι.Π. Μεσολογγίου, του Αιτωλικού και της Ναυπάκτου, ενώ το συνολικό του κόστος ανέρχεται σε 6.557.000,00€.
Το προσεχές διάστημα και με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών από το αρμόδιο Υπουργείο θα δημοσιευθεί η 1η προκήρυξη, η οποία θα αφορά την ένταξη επενδυτικών σχεδίων ιδιωτικού χαρακτήρα.
Στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος προβλέπεται η χρηματοδότηση επενδύσεων, όπως: ξενοδοχειακές μονάδες, χώροι εστίασης, επιχειρήσεις παροχής εναλλακτικών τουριστικών υπηρεσιών, μονάδες τυποποίησης και μεταποίησης αλιευτικών προϊόντων, επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση, επιχειρήσεις συντήρησης και επισκευής αλιευτικών σκαφών κλπ.
Να σημειώσουμε ότι για την κατάθεση επενδυτικού σχεδίου δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάποιον να είναι επαγγελματίας αλιέας.
http://www.nafpaktia.com/
Σημείωση από Σάλτσινο: Να ποιο ήταν το "κυρίως πιάτο" του "μυστικού δείπνου". Το μεγάλο φαγοπότι αρχίζει σε λίγο ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: