Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γαλατάς αποφάσισε απόσχιση από τη Ναυπακτία και ένταξη στο Μεσολόγγι

Το τοπικό συμβούλιο του Γαλατά αποφάσισε να αποσχιστεί από το δήμο Ναυπακτίας, ζητώντας από αυτόν να δρομολογήσει όλες εκείνες τις ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα που θα κάνουν την επιθυμία των κατοίκων πράξη.
Στην επαναφορά του αιτήματος της απόσχισης του Γαλατά από το δήμο Ναυπακτίας και την ένταξή του σε αυτόν του Μεσολογγίου προσχώρησε πριν από μερικές ημέρες το τοπικό συμβούλιο του χωριού. Ο στόχος των Γαλατιανών, βέβαια, ποτέ δεν άλλαξε, καθώς το θέμα αποτελούσε και αποτελεί καθημερινό αντικείμενο συζήτησης στο χωριό, πλέον όμως πήρε και επίσημη μορφή. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, μετά από αίτημα των κατοίκων, ο πρόεδρος του τοπικού Λευτέρης Μπαλωμένος συγκάλεσε γενική συνέλευση, στην οποία παρευρέθησαν δεκάδες Γαλατιανοί. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν καθ’ όλα λογική, στο πλαίσιο και αυτή των παλαιότερων αιτημάτων που είχαν κατατεθεί πριν από τις εκλογές με τη δημοσιοποίηση του «Καλλικράτη».
Στην ουσία, λοιπόν, η συνέλευση εξουσιοδοτούσε το τοπικό συμβούλιο, ώστε με τη σειρά του να αποφασίσει για την απόσχιση, προχωρώντας στην πρώτη ενέργεια που είναι αναγκαία.
Η σύγκληση του συμβουλίου δεν άργησε να γίνει, καθώς πραγματοποιήθηκε τέσσερις ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου. Με την λαϊκή απαίτηση να είναι ξεκάθαρη, το θέμα συζητήθηκε και τελικά αποφασίστηκε να δοθεί η “πάσα” προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας, ώστε αυτοί πλέον από μέρους τους να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα, προκειμένου ο Γαλατάς, όπως του επιτρέπει και ο Νόμος, να αποσχιστεί και να συνενωθεί με το Μεσολόγγι. Η απόφαση, βέβαια, δεν ήταν ομόφωνη, αφού από τους τρεις συμμετέχοντες, ο ένας, ο Παναγιώτης Μελεμενής, δεν έδωσε την συγκατάθεσή του, διαφωνώντας όχι με το αίτημα, αλλά με την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να κατατεθεί αυτό.
Αποφασίσαμε το αυτονόητο
Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του τοπικού Λευτέρης Μπαλωμένος τονίζει ότι το συμβούλιο αποφάσισε το αυτονόητο, αυτό που επιθυμεί ο κόσμος, δηλαδή, για το οποίο μάλιστα καθημερινά γίνονται συζητήσεις στην περιοχή. Εμφανιζόμενος υπεράνω παρατάξεων σημειώνει ότι ως πρόεδρος δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια σε κάτι που σύσσωμη η κοινωνία διεκδικεί, το οποίο, βάσει και των αιτημάτων να σημειώσουμε εμείς είναι απολύτως λογικό. Χιλιομετρικά ο Γαλατάς είναι δίπλα στο Μεσολόγγι, η εξυπηρέτηση των κατοίκων γίνεται από αυτό, όντας στην ουσία ένα σώμα με την πρωτεύουσα του νομού. Όλοι το έβλεπαν, εκτός από τον νομοθέτη.
Με το μπαλάκι να βρίσκεται πλέον στο δήμο, ο πρόεδρος υποστηρίζει ότι δική του δουλειά είναι πια να ασχολείται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Γαλατάς, μην ξεχνώντας όμως να επικροτήσει και τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή έχει περιβάλει την περιοχή, ανταποκρινόμενη στο σύνολο μέχρι σήμερα των αιτημάτων. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε, τόσο στον τομέα της καθαριότητας, όσο και σε αυτόν του φωτισμού, όπου το χωριό πονούσε εδώ και χρόνια, γίνονται καθημερινά προσπάθειες από τις υπηρεσίες του δήμου για να δοθούν λύσεις, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα καλά που συμβαίνουν, και τα οποία όμως δεν έχουν σχέση με το πάγιο αίτημα της απόσχισης.
Θετικός ο δήμος
Ερωτηθείς για την εξέλιξη αυτή, ο χωρικός αντιδήμαρχος Χάλκειας Νίκος Χαλαζιάς επανέλαβε για μία ακόμα φορά την προεκλογική δέσμευση της παράταξής του. “Θα στηρίξουμε κάθε απόφαση που θα πάρει η τοπική κοινωνία”, υποστήριξε, δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας πάνω στην οποία θα κινηθεί ο δήμος. Μέχρι ώρας, βέβαια, δεν έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες, καθώς η απόφαση του τοπικού συμβουλίου πάρθηκε και επίσημα πριν από λίγες ημέρες. Η τοποθέτηση όμως του αντιδημάρχου δεν αφήνει περιθώρια άλλων ερμηνειών, παρά μόνο μίας, αυτής δηλαδή που συμφωνεί με την απόσχιση του Γαλατά από τη Ναυπακτία και την ένταξή του στο δήμο Μεσολογγίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι λέει ρε παιδιά; Και το Αιτωλικό αποφάσισε να αποσχιστεί από το Μεσολόγγι, ποιο το αποτέλεσμα; Αν δεν καταργήσουμε τον Καλλικράτη θα σκοτωθούμε μεταξύ μας, να το θυμηθείτε. Αυτοί που θα επιβιώσουν θα είναι οι μεγαλειότατοι και τα τσιράκια τους.