Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Οργή και αγανάκτηση στο Μεσολόγγι για τον "Καλλικράτη"

Συνεδρίασε έκτακτα χθες, μετά από αίτημα φορέων της πόλης,το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο με θέμα την κατάθεση του νομοσχεδίου με την επωνυμία "Καλλικράτης".
Στην συνεδρίαση το παρών έδωσαν οι δήμαρχοι Χάλκειας και Οινιάδων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, αντινομάρχες, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών φορέων της περιοχής.
Από τις τοποθετήσεις τόσο των δημοτικών συμβούλων του Μεσολογγίου αλλά και όλων όσων έλαβαν το λόγο, διάχυτη ήταν η οργή και αγανάκτηση για την τελική πρόταση του Υπουργείου και κυρίως γι' αυτούς που την επεξεργάστηκαν δηλαδή για τους αξιωματούχους του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και τους βουλευτές του νομού, καθώς θεωρείται ότι όχι μόνο ήταν γνώστες αλλά και εισηγητές της τελικής πρότασης.
Η διαφωνία εστιάζεται κυρίως για τη μη συνένωση του δήμου Χάλκειας με το δήμο του Μεσολογγίου, αλλά και για τη μη συνένωση των δήμων Αρακύνθου και Μακρυνείας όπως αρχικά είχε προταθεί καθώς και του Αγγελοκάστρου που επίσης ανήκει στην επαρχία Μεσολογγίου.
Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής αγώνα προκειμένου να μεθοδευτεί η άμεση αντίδραση για να υπάρξει ανατροπή του σχεδιασμού. Έτσι σε πρώτη φάση θα επιδιωχθεί συνάντηση με τους βουλευτές του νομού και στην συνέχεια δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων με αποκλεισμούς δρόμων κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: