Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Γιατί μήνυσα τον Μαντέλη

Απίστευτο! Η άσκηση δίωξης κατά του Μαντέλη έγινε μετά από μήνυση πολίτη, αφού ως πολίτης ζήτησε τη δίωξή του ο Μάκης Γιομπαζολιάς.  Διαβάστε το:

Από τον Μάκη Γιομπαζολιά

Δεν έκανα τίποτε περισσότερο από αυτό που είμαι βέβαιος ότι ήθελαν να κάνουν εκατομμύρια πολιτών αυτής της χώρας. Οι οποίοι, άναυδοι και οργισμένοι από αυτά που αποκαλύπτονται για «πολιτικές μίζες», απαιτούν την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Και τον αυστηρό κολασμό των «μιζαδόρων» και κάθε υπαίτιου και υπεύθυνου, για αυτές τις βρωμιές και για όσα τραγικά ζούμε στην χώρα μας. 
Ένας από αυτούς του πολίτες εγώ, πήρα την πρωτοβουλία, να ζητήσω και με τυπικά έγγραφα, την δίωξη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη και την απαγόρευση εξόδου του από την χώρα.
Μπορεί οι δικαστικές αρχές να είχαν την πρόθεση να πράξουν αυτό που... έπραξαν σήμερα. Η πολλές φορές ράθυμη λειτουργία τους ( όπως π.χ. στην περίπτωση Χριστοφοράκου ) δείχνει και το αντίθετο.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ο Τάσος Μαντέλης ομολόγησε χθες ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, ότι πήρε χρήματα, από την περιβόητη γερμανική εταιρεία Siemens, στην διάρκεια της υπουργικής του θητείας, επί Κυβερνήσεων Σημίτη. Ως «προεκλογική χορηγία» ισχυρίσθηκε εκείνος. Ως «πολιτική μίζα» ισχυρίζομαι εγώ. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί.
Το θέμα απασχόλησε, όπως ήταν φυσικό την δημοσιογραφική σύσκεψη και στο κανάλι «Extra Channel 3», για το χθεσινό «Αποκαλυπτικό Δελτίο»Και, εκτός από τον δημοσιογραφικό χειρισμό του θέματος, συμφωνήσαμε, να γίνει ενέργεια προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με κύριο αίτημα την απαγόρευση εξόδου από την χώρα του κ. Μαντέλη, για να μην έχουμε νέους «Χριστοφοράκους"
Αυτό ανέλαβα να το κάνω εγώ. Και γιατί έπρεπε να το κάνω, ως επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας. Και γιατί ήθελα να το κάνω, ως πολίτης, ως δημοσιογράφος και ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη του οποίου και τους αγώνες τους ουδείς δικαιούται ατιμώρητος να λερώνει και να προσβάλει. Όποιος και αν είναι…
Πήγα λοιπόν στο Αστυνομικό Τμήμα του Περιστερίου και περίπου στις 10.20 κατέθεσα έγγραφο αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε, ζητώντας να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα του κ.Μαντέλη (δηλαδή να ασκηθεί δίωξη εναντίον του, αφού χωρίς αυτήν δεν είναι νομικά δυνατή η απαγόρευση).Παράλληλα κάλεσα το τηλέφωνο του κ. Τέντε και ενημέρωσα, για την ενέργεια και το αίτημά μου, με μήνυμα στον τηλεφωνητή του.
Νωρίς το πρωί σήμερα, με κάλεσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο κινητό μου τηλέφωνο. Τον ενημέρωσα και δια ζώσης. Ο κ. Εισαγγελέας επικρότησε την ενέργειά μου, είπε ότι θα έστελνε να του φέρουν την αίτησή μου από το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, σχολίασε ότι δεν γίνεται απαγόρευση εξόδου χωρίς δίωξη, με ευχαρίστησε για την ενημέρωση και διαβεβαίωσε ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι πρέπει.
Το μεσημέρι, γύρω στις 1.15 πήγα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στην Ευελπίδων και κατέθεσα στην αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εισαγγελίας μηνυτήρια αναφορά, για την ίδια υπόθεση. Εκεί πλέον αναφέρομαι σε συγκεκριμένα αδικήματα (παθητική δωροδοκία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και ζητώ την άσκηση ποινικής δίωξης, την σύλληψη του κ. Μαντέλη και πάντως την απαγόρευση εξόδου του από την χώρα.
Κοντά στις 2.30 μ.μ. ανακοινώθηκαν η άσκηση ποινικής δίωξης και η απαγόρευση εξόδου από την χώρα του κ. Μαντέλη.
Αυτά είναι τα γεγονότα!
Χαίρομαι που η Δικαιοσύνη έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά ! Ελπίζω να χυθεί άπλετο φως στην βρώμικη αυτή υπόθεση. Και να «φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο». Να αποκαλυφθούν όλες οι υποθέσεις «πολιτικής μίζας». Να τιμωρηθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι. Και να καθαρίσει η ελληνική πολιτική ζωή του τόπου μας από σαπρόφυτα και ελεεινές συμπεριφορές, πρακτικές και πολιτικές.
Είναι το ελάχιστο που οφείλεται στον ελληνικό λαό, που υφίσταται βαριά τα επίχειρα αυτών των ανάλγητων πολιτικών συμπεριφορών.
Και είμαι ικανοποιημένος, που εκπροσωπώντας συναδέλφους μου, συντρόφους μου, φίλους και εκατομμύρια πολιτών, συνέβαλα στις σημερινές δικαστικές εξελίξεις.
Γιατί, επαναλαμβάνω : Στην ελληνική κοινωνία και στο ΠΑΣΟΚ, όπως και σε κάθε πολιτικό κόμμα, είμαστε όλοι ίσοι αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: