Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Αvακοίνωση από τη Σοφία Σακοράφα για την ισραηλινή επίθεση

Σήμερα τα ξημερώματα ο τρομοκράτης της Μεσογείου επιτέθηκε στα πλοία του στόλου της Ελευθερίας. Η αιματηρή επίθεση - πειρατεία, που πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά, ελικόπτερα, φουσκωτά και ισραηλινούς κομάντος ( επίλεκτες δυνάμεις 13 ), έγινε σε διεθνή ύδατα στα 80 μίλια από την ακτή και μάλιστα εκτός της αυθαίρετης ζώνης αυξημένης ευθύνης που έχει ορίσει το Ισραήλ ( 68 μίλια ).
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και πολλούς τραυματίες, για πραγματικό μακελειό.
Η σημερινή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κατοχής αποτελεί απρόκλητη πολεμική επιχείρηση εναντίον αμάχων σε διεθνή ύδατα, εναντίον αμάχων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης του κόσμου, στη Γάζα.
Η σημερινή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κατοχής αποτελεί απρόκλητο πολεμικό επεισόδιο, εις βάρος πλοίου με ελληνικού σημαία, εις βάρος ελληνικού εδάφους, του ελληνικού πλοίου.
Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τη ναζιστικού τύπου επίθεση και ζητώ από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της, να πράξει αυτά που οφείλει για την προστασία των Ελλήνων πολιτών, για την προστασία του δικαιώματος ελεύθερης και ασφαλούς μετακίνησης, για την τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.
Θεωρώ υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών οργανισμών να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα τιμωρίας του Ισραήλ για την πάγια τρομοκρατική τακτική του.
Τέλος, όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να καταδικάσουμε με τον πλέον μαζικό τρόπο το έγκλημα διαρκείας που διαπράττει το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: