Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Η Κίνηση Πολιτών Ναυπάκτου καλεί τα μέλη της σε Συνέλευση.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε :

Πρόσκληση στη γενική συνέλευση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Με τη ψήφιση του Καλλικράτη και τη δημιουργία του δήμου Ναυπακτίας, όλη η περιοχή αλλά και η ίδια η Κίνηση Πολιτών Ναυπάκτου, έχει μπροστά της νέα δεδομένα. 
Το μεγάλο μέγεθος του νέου δήμου, το θεσμικό πλαίσιο που δυσκολεύει την αυτοδιοικητική λογική, τα δεκάδες χωριά που δεν δικαιούνται ούτε τριμελές συμβούλιο, ένας νέος δήμος (ουσιαστικά μια μικρή νομαρχία) που πρέπει να οργανώσει νέες υπηρεσίες, οι μετατάξεις των υπαλλήλων, είναι ζητήματα που περιμένουν απάντηση. Μόνο το να μαζέψεις τα σκουπίδια από τους 80 οικισμούς, να φροντίσεις τα 80 νεκροταφεία και τις 100 πλατείες της επαρχίας και να φροντίσεις χειμώνα καλοκαίρι ένα οδικό δίκτυο δύο χιλιάδων χιλιομέτρων είναι άθλος στην εποχή του Δ.Ν.Τ.


Από την άλλη μεριά ... ο δήμος Ναυπάκτου κουβαλάει σε αυτή την υποχρεωτική συνένωση ένα χρέος εκατομμυρίων ευρώ που κινδυνεύει να τιναχτεί ακόμη πιο ψηλά (αν απενταχθεί το έργο της αποχέτευσης) και θα μεταφέρει το πρόβλημά του σε όλους τους νέους συνδημότες μας. Η εποχή των πυροτεχνημάτων τελείωσε και ο νέος δήμος πρέπει να ασχοληθεί με έργα ουσίας και να διεκδικήσει με πειστικό τρόπο χρήματα γι αυτά.
Στο νέο 27μελές δημοτικό συμβούλιο θα εκλέγεται ένας μόνο (!!) δημοτικός σύμβουλος από τους μικρότερους δήμους (π.χ. Πυλλήνη και Πλάτανος), ενώ όλος ο πρώην δήμος Αντιρρίου θα εκλέγει δύο (!!) συμβούλους. Και το συμβούλιο αυτό θα πρέπει να έχει άποψη και παρέμβαση σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Χάλκειας, του Αντιρρίου και της Ναυπάκτου ταυτόχρονα με όλο τον ορεινό όγκο, μέχρι την Ευηνολίμνη και την Γραμμένη Οξιά.
Γι αυτό και δεν μπορούμε να χάνουμε χρόνο. Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι συμπολίτες μας του δήμου Ναυπακτίας έχουν ανάγκες και ο νέος δήμος Ναυπακτίας πρέπει να είναι δίπλα τους.
Η Κίνηση Πολιτών πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της για το μέλλον. Και θα το κάνουμε με δημοκρατία και διαφάνεια. Όπως μέχρι τώρα
. Στη γενική συνέλευση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 11 το πρωί, στο Ξενοδοχείο ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ.
Με το κεκτημένο, της μέχρι τώρα παρουσίας μας στο δήμο Ναυπάκτου, πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας σε όλη την Ναυπακτία. Νοιώθουμε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε με συνδημότες μας, με άλλα αυτοδιοικητικά σχήματα και ομάδες, με στόχο να μπει η Ναυπακτία σε άλλη τροχιά. Στη σημερινή συγκυρία της γενικευμένης αμφισβήτησης ένα σχήμα που θα κινηθεί ενάντια στα χρίσματα και τις κατεστημένες λογικές, θα λειτουργεί με δημοκρατία και διαφάνεια χωρίς κομματικές ταμπέλες, μπορεί να έχει έντονη παρουσία και νικηφόρα προοπτική.
Θέλουμε να συνδημιουργήσουμε ένα καινούργιο σχήμα που θα ανοίξει νέους δρόμους για την κοινωνία.
Αυτή την προοπτική θα συζητήσουμε στη γενική μας συνέλευση και το πώς θα οργανώσουμε την προεκλογική μας παρέμβαση. Κι επειδή δεν νοείται αυτοδιοίκηση χωρίς την συμμετοχή της κοινωνίας, καλούμε όσους θέλουν να συνεισφέρουν με τη γνώμη και τη δράση τους σε αυτή την κατεύθυνση να συμμετέχουν στη γενική συνέλευση.


ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
για ν’ αλλάξουμε την πόλη και τα χωριά μας
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: