Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Φοιτητικές εκλογές σήμερα

Με εκδηλώσεις στις σχολές, όλες τις τελευταίες ημέρες, οι φοιτητικές παρατάξεις επιχείρησαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών για να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες.

    Αν και οι φοιτητικές εκλογές γίνονται φέτος σε ιδιαίτερα φορτισμένο κοινωνικά κλίμα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έως τώρα δεν φαίνεται να τονώνεται το ενδιαφέρον της μεγάλης πλειονότητας των φοιτητών για συμμετοχή στις εκλογές. Ωστόσο, πολλοί εκπρόσωποι των παρατάξεων υποστηρίζουν ότι η οικονομική συγκυρία και οι επιλογές των κομμάτων θα βρουν αντίκτυπο στο αποτέλεσμα των εκλογών. Πάντως, οι φοιτητικές παρατάξεις παρουσίασαν τις προτάσεις τους και απευθύνουν κάλεσμα να προσέλθουν οι συνάδελφοι τους στις κάλπες για να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδικασία. Βέβαια, αντίπαλος στη συμμετοχή δεν αποκλείεται να είναι και το ότι διεξάγονται παραμονές της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου.

    Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη δημοσιοποιήσει οι παρατάξεις, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ κατεβαίνει στις εκλογές με κεντρικό ζήτημα την οικονομική κρίση, που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο και τον φοιτητή. Η ΠΑΣΠ με κεντρικό ζήτημα τη συμμετοχή των φοιτητών ως να πάρουν οι νέοι στα χέρια τους το μέλλον. Εκπρόσωποι του Μετώπου Αγώνα των Σπουδαστών, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, καλούν τους φοιτητές «να απορρίψουν τον εκφυλισμό για τον οποίο ευθύνονται οι δύο παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ», ενώ οι εκπρόσωποι της Σπουδάζουσας Νεολαίας του Συνασπισμού θίγουν, εκτός των άλλων, και ζητήματα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των κολεγίων, που -όπως λένε- είναι πρόκληση για τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων. Η παράταξη της ΕΑΑΚ (Ενιαία Αριστερή Ανεξάρτητη Κίνηση), θέτει, εκτός απο την οικονομική κρίση, αυτά καθεαυτά τα προβλήματα της εκπαίδευσης και ζητεί απο τους φοιτητές να συρρικνώσουν τις δυνάμεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

    Οι κάλπες, πάντως, θα ανοίξουν νωρίς το πρωί και θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου. Αν και οι φοιτητές λένε ότι θέλουν να συγκροτήσουν και πάλι την ΕΦΕΕ, ελάχιστοι είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί φέτος να προκύψουν κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: