Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Χαμός στην ΚΕΔΚΕ κατά την ομιλία του Α. Κοιμήση

Μέσα σε κλίμα έντασης αποχώρησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» από την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να μην νομιμοποιήσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας στην γενική συνέλευση που ακολουθεί.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα στους δημάρχους Συκεώνος Σίμο Δανιηλίδη και Αμπελοκήπων Λάζαρο Κυρίζογλου.
Αφορμή αποτέλεσαν τα όσα είπε ο επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» και δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στη Βουλή, με αποτέλεσμα να αντιδράσει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δηλαδή αποφασίζουμε και διατάσσουμε». Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Συκεώνος και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Δανιηλίδης: Τα λες αυτά γιατί είσαι μαθημένος στο «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» από τα καθεστώτα που υπηρέτησες.
Κυρίζογλου: Δεν είμαι εγώ, αλλά εσύ εθνικοσοσιαλιστής.
Το επεισόδιο δεν σταμάτησε εδώ καθώς όταν ο κ. Κοιμήσης συνέχισε την ομιλία του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων εμφανώς εκνευρισμένος επαναλάμβανε συνεχώς «αλήτη, αλήτη». Στο τέλος πάντως ζήτησε συγγνώμη από τον δήμαρχο Αμφιλοχίας, τονίζοντας ότι «δεν εννοούσε εκείνον».

Τελικά οι μεθοδεύσεις για ψηφοφορία μέσω κάλπης, όχι μόνο δεν απέδωσαν, αλλά εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές της, αφού 60 τουλάχιστον σύνεδροι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, προσκείμενοι στη Ν.Δ. δεν προσήλθαν, παρά τη φιλότιμη κινητοποίηση της Ρηγίλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: