Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Κορώνες του κου Κουρουμπλή στη Βουλή

Τη σπουδαιότητα της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης του “Σχεδίου Καλλικράτης” τόνισε ο βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου. 
Αναφερόμενος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας  ο κος Κουρουμπλήςς τόνισε πως ίσως είναι η μοναδική περιοχή που «σύρθηκε» στη δημιουργία μιας Περιφέρειας η οποία δεν ήταν το αποτέλεσμα μιας ώριμης διεργασίας. Ο ίδιος τόνισε πως κρίνεται απαραίτητο να επανεξετασθεί η συγκεκριμένη περίπτωση. Επιπρόσθετα ο ίδιος ζήτησε να εξετασθεί το αίτημα δύο σημαντικών διαμερισμάτων του δήμου Χάλκειας (Γαλατάς και Περιθώρι) του νομού Αιτωλοακαρνανίας, να συνενωθούν με το Δήμο Μεσολογγίου, σεβόμενοι την ιστορία και την εθνική προσφορά της Ιερής πόλεως του Μεσολογγίου. 
Μήπως όμως ο κος Βουλευτής μας επιλεκτικά θυμάται την εθνική προσφορά της Ιερής πόλεως του Μεσολογγίου  σιωπώντας για την πρόταση συνένωσης  του Αρακύνθου και της Μακρυνείας με το Δήμο Μεσολογγίου;
Κλείνοντας, ο βουλευτής επισήμανε πως πολύ σωστά η Κυβέρνηση έχει επιλέξει τον αιματηρό δρόμο της σύγκρουσης με την γραφειοκρατία, τη στασιμότητα και την υπανάπτυξη, της ανατροπής και της αντισυμβατικότητας, ώστε να ανατραπεί το μελαγχολικό κλίμα που απειλεί να παραλύσει την ελληνική κοινωνία.
Ο ίδιος όμως δεν διάλεξε τον δρόμο της σύγκρουσης με την αντίληψη του γιγαντισμού του Αγρινίου και την αδικία σε βάρος του Μεσολογγίου (από το οποίο αφαιρούν περιοχές της επαρχίας του).
Βλέπετε το Αγρίνιο έχει περισσότερους ψήφους και το κριτήριο αυτό βαραίνει περισσότερο στη διαμόρφωση των προτάσεων του κου Κουρουμπλή ανεξάρτητα από τις κορώνες  περί εθνικής προσφοράς της Ιερής πόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: