Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Άρχισε η ονοματολογία υποψηφίων δημάρχων

Μετά την ψήφιση του νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την αυτοδιοικητική αναδιάρθρωση της χώρας (Καλλικράτης) άρχισε η ονοματολογία υποψηφιοτήτων για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στο Αγρίνιο ισχυρή εμφανίζεται η υποψηφιότητα του Μοσχολιού, ενώ υπάρχει το ερωτηματικό του Σώκου ο οποίος φαίνεται  ότι χάνει τη μάχη της υποψηφιότητας για την περιφέρεια. Επίσης ενδιαφέρον υπάρχει τόσο από τη  Γιαννακά όσο και από τον Αντωνόπουλο. Από πλευράς αντιπολίτευσης η υποψηφιότητα του Σταμάτη είναι πολύ πιθανή χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση του Παπαναστασίου.
Σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Σολτάτου.
Στο Μεσολόγγι  ο Αναγνωστόπουλος θα είναι υποψήφιος με ή χωρίς τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Προβληματισμός υπάρχει στην ομάδα Βερελή αφού η υποψηφιότητα του Τέγα παρά την κινητικότητά του δεν έχει καμία τύχη, ενώ η εμφάνιση υποψήφιου λαγού από το Χρυσοβέρι απέτυχε παταγωδώς.  Ακούγονται τα ονόματα του Ψαράκη από τις Οινιάδες και των τριών αντινομαρχών Πετρόπουλου, Λαχανά-Στεργίου και Κατσούλη. Από πλευράς ΝΔ παίζει η υποψηφιότητα Κοντού ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται η  περίπτωση Λιβανού  (δημοσίευμα στην Αιχμή).
Στη Ναύπακτο προβλέπεται να γίνει μεγάλη σφαγή μεταξύ των υποψηφίων. Εκτός του δημάρχου Παπαθανάση και του εσωκομματικού του αντιπάλου Κονίδα εμφανίζεται να ενδιαφέρεται ο Ελληνοαμερικανός Τζιμ Κοζώνης.  Από πλευράς ΠΑΣΟΚ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Νταουσάνη. Επίσης ο δήμαρχος Πυλήνης ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι θα είναι υποψήφιος αφού τα βρήκε σκούρα με την Κίνηση Πολιτών η οποία ανακοίνωσε ήδη τη γενική της συνέλευση για να πάρει αποφάσεις.
Στην Αμφιλοχία η υποψηφιότητα Κοιμήση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη για το ΠΑΣΟΚ, ενώ στη Ν.Δ. υπάρχουν σκέψεις να μην κατεβάσουν δικό τους υποψήφιο και να στηρίξουν σιωπηρά τον «πράσινο αντάρτη» πρώην δήμαρχο Ινάχου Θ. Τορουνίδη που φέρεται αποφασισμένος να είναι υποψήφιος!
Καθώς πάντως και τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν δείξει τις διαθέσεις τους για τον τόνο που θέλουν να δώσουν στις προσεχείς εκλογές, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε εκπλήξεις στις υποψηφιότητες και θα αναμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο νομό τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τέλος Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: