Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της Διαμαντοπούλου για τις φήμες περί παραίτησής της

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν απο λίγη ώρα η Διαμαντοπούλου για όσα ακούστηκαν σε ΜΜΕ και ραδιόφωνα για φήμες περί παραίτησής της.
«Φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης των “…μη ειδήσεων” περί δήθεν παραίτησής μου», αναφέρει η υπουργός σε δήλωσή της και συμπληρώνει: «Μέχρις εδώ».
Η κ. Διαμαντοπούλου υπογραμμίζει ακόμα ότι η διασπορά αυτών των φημών ανήκει στη διαδικασία της ποινικής νομοθεσίας και εξαπολύει επίθεση κατά των δημοσιογράφων.
«Η επιχείρηση «αίμα στο κοινό» είναι το αντίθετο από τη διαφάνεια και από την αναγκαία αποκαλυπτική λειτουργία της δημοσιογραφίας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ως πολιτικός αρνούμαι τις απόπειρες εκφοβισμού απ’ όπου και αν προέρχονται. Ελπίζω τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους».
«Όλα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων όπου διακυβεύεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών», καταλήγει η υπουργός Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: