Το σχόλιο δημοσιεύτηκε επώνυμα σε ανάρτηση του νεοεμφανιζόμενου Αιτωλικιώτικου Βlog "Η Νίδοβα" που έκανε κριτική σε δηλώσεις του απερχόμενου Δημάρχου Αιτωλικού Νίκου Γαλάνη σχετικά με το χρέος του Δήμου.
Το αναδημοσιεύουμε γιατί βάζει τα πράγματα στη θέση τους, διδάσκοντας πότε οι αναρτήσεις είναι αξιόπιστες, κάτι που αρκετοί Βloggers έχουν ξεχάσει....
zkarvelis είπε...
Τα συμπεράσματα που πηγάζουν από "απλές ερωτήσεις σε ανθρώπους" δίνουν την έννοια της υπόθεσης και είναι τουλάχιστον άδικο να στηρίζεται μια κριτική και μάλιστα αυστηρή πάνω σ αυτά. Μ' αρέσουν οι Βloggers ιδιαίτερα αυτοί προέρχονται από το Αιτωλικό, είμαι ένα απ' αυτούς. 'Ομως για να είναι αξιόπιστες οι αναρτήσεις μας θα πρέπει να συνοδεύεται με στοιχεία (έγγραφα, επώνυμες δηλώσεις εκπροσώπων ή κάτι άλλο). Εγώ για παράδειγμα λέω ότι το δημοτικό χρέος ανέρχεται στα 7.000.000 ευρώ γιατί έτσι άκουσα και κάποιος άλλος που ρώτησα σήμερα το πρωί μου απάντησε ότι είναι μόλις μερικές χιλιάδες Ευρώ , ποιος απ τους τέσσερις μας είναι κοντά στην αλήθεια; Από τις τέσσερις απαντήσεις θα προέλθουν και τέσσερα διαφορετικά συμπεράσματα και χαρακτηρισμοί για τον απερχόμενο δήμαρχο.
Αν πραγματικά θέλουμε να συνεισφέρουμε στα δρώμενα με ενημέρωση κι απόψεις να φροντίσουμε να έχουμε πρώτιστα τα δικά μας αδιάσειστα στοιχεία. Άλλωστε για το συγκεκριμένο θέμα θα ενημερωθούμε σύντομα από την νεοσύστατη Δημοτική αρχή.
Κι ας μη ξεχνάμε το σημαντικότερο, τα παιδιά τους νέους που σερφάρουν στο διαδίκτυο . Ο Παντελής κι η Κάθλην τα δικά μου παιδιά δεν μπορούν να ερμηνεύσουν το “απλές ερωτήσεις σε ανθρώπους” αλλά τους μένει το Κλέφτης και το Ψεύτης. Είναι άδικο.
2 σχόλια:
Η χρήση μέρους προτάσεων και όχι ολόκληρης της πρότασης, οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Η σωστή πρόταση είναι: «απλές ερωτήσεις σε ανθρώπους ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ». Και φυσικά αυτοί που γνωρίζουν προτιμούν την ανωνυμία, παρά την ευθεία αντιπαράθεση με έναν εν ενεργεία Δήμαρχο, για λόγους ευνόητους.
Μάθετε να ερμηνεύεται σωστά τις προτάσεις και το κυριότερο να τις διαβάζεται ολόκληρες.
Δυστυχώς δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, οι bloggers δεν έχουν ξεχάσει τίποτα, εκφράζουν τον προβληματισμό του μέσου πολίτη. Αγαπητέ φίλε Zkarvelis καλή η προσέγγιση, αλλά αν το πρόβλημα είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών, τότε προτιμώ να έρθουν αντιμέτωπα με την σκληρή κριτική της κοινωνίας του Αιτωλικού παρά να ζουν στο κόσμο της χιονάτης με τους 7 νάνους. Αυτό είναι το Αιτωλικό και αυτοί είναι οι συμπολίτες μας. Έτσι χαρακτηρίζονται όλοι εκείνοι που ασκούν εξουσία και παραμερίζουν το λαό τους ώστε να μην βρίσκονται στη δύσκολη θέση να απολογούνται. Η ενημέρωση είναι δουλειά του δημάρχου και όχι των πολιτών. Πως όμως να γίνει αυτό όταν κάθε χρόνο ο ίδιος ο Δήμαρχος κατέθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο προϋπολογισμούς και όχι ισολογισμούς. Γιατί πρέπει να είναι ο πολίτης αυτός που πρέπει να προσέξει τι λέει και όχι αυτός που ασκεί εξουσία, πολιτική και οικονομική; Τα παιδιά μας αύριο θα είναι οι διαχειριστές του Αιτωλικού, αν τους μεταδώσουμε μόνο την πραότητα, θα τους κυβερνάνε οι λύκοι. Μην ξεχνάμε και την περίοδο δημαρχίας Καρβέλη, τότε είναι που γκρεμίστηκε η παλιά αγορά και στη θέση του (δημοτικός χώρος) έγινε το ιδιωτικό Καρβέλιο ίδρυμα στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση ούτε τα παιδιά σου ούτε τα παιδιά μου, είναι ιδιωτικός χώρος στη πλάτη του Αιτωλικού και των Αιτωλικιωτών. Και όλα αυτά γιατί κανείς δεν ήξερε γιατί κανείς δεν μπορούσε να αποδείξει γιατί θεοποιήσαμε το πρόσωπο. Όσο για τον zkarvelis θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ήταν αυτός που κατήγγειλε στην αστυνομία την αυθαίρετη πράξη του Δημάρχου Αιτωλικού να βάλει τσιμέντο στα Γεφύρια στη θέση πέτρας που έλλειπε (και σωστά έπραξε). Όμως ρωτάω, είχε κάνει αίτηση στο Δήμο να δει αν υπάρχει απόφαση; Πήγε στην αρχαιολογία νεοτέρων μνημείων να δει αν υπάρχει άδεια; Βέβαια και όχι, το κατήγγειλε στην αστυνομία η οποία παρέμβει και σταμάτησε την αυθαιρεσία. Αμέσως μετά υμνούσε τον Δήμαρχο Αιτωλικού από το blog του. Αυτή η συμπεριφορά πως λέγετε; Τι μηνύματα περνάει στη νεολαία;
Δημοσίευση σχολίου