Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Κινδυνεύει το γεφύρι της Τέμπλας στα Βρουβιανά

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:
Η πανέμορφη, μεγάλη, πέτρινη γέφυρα "Τέμπλας" συνδέει δύο νομούς(Αιτωλ/ναι - Ευρυτανία) αλλά τα ΒΡΟΥΒΙΑΝΑ, και τον ορεινό Βάλτο γενικότερα, με τα χωριά της Δυτικής Ευρυτανίας και αποτελεί ένα μνημείο προσέλκυσης πολλών επισκεπτών αλλά και πολλών ασχολούμενων με κανό καγιάκ, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Εξωτερικό, επειδή αποτελεί γι' αυτούς ένα σταθερό σημείο αφετηρίας ή τερματισμού του αθλήματός τους.
Πολλές ήταν οι βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες που έπεσαν σε ολόκληρη την Ευρυτανία αλλά και πολλά περισσότερα τα προβλήματα που δημιούργησαν. Χαρακτηριστική η φωτογραφία στην Γέφυρα της Τέμπλας που ενώνει του δύο νομούς(Αιτωλ/ναι - Ευρυτανία) όπου το νερό του Αχελώου έχει σκεπάσει την είσοδο από ΒΡΟΥΒΙΑΝΑ και κανείς δεν μπορεί να περάσει ...χωρίς να κολυμπήσει! Ας σημειωθεί τα μεγάλα προβλήματα με την στατικότητα της γέφυρας που έχουν τονίσει όλοι οι φορείς χωρίς κανείς όμως να κάνει το παραμικρό. Δεν πιστεύω πως είναι μακριά η ώρα και η ημέρα που τα ορμητικά νερά του Αχελώου θα πάρουν μαζί τους το ιστορικό αλλά και πολύπαθο αυτό γεφύρι αλλά και σημαντικό κομμάτι της συγκοινωνιακής σύνδεσης των δύο νομών. Ελπίζω επίσης να μη θρηνήσουμε θύματα .... το γεφύρι μίλησε. Δεν αντέχει άλλες καταπονήσεις.
Καταλήγοντας προτείνω για να σωθεί ένα υπέροχο έργο τέχνης , το Γεφύρι της ΤΕΜΠΛΑΣ , το οποίο κατά δηλώσεις αρμοδίων μηχανικών άμεσα χρειάζεται συντήρηση, επισκευή, την απαλλαγή του από τη διέλευση πάσης φύσεως οχημάτων και το χαρακτηρισμό του από την πολιτεία ως “Διατηρητέου μνημείου”. Ελπίζουμε να μην χαθεί ένα υπέροχο έργο τέχνης που κοσμεί την περιοχή μας, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας πιστεύοντας ότι τελικά στους δύσκολους καιρούς που περνάμε μπορούμε και πρέπει να σωθεί το γεφύρι.
12-12-2010 , Περιστέρι Αθήνας
Φωτίου Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: