Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Το Ρέκβιεμ του Λαδόγιαννου ή άλλως το «Κύκνειο Άσμα του».

Του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου
Το ... "στρατηγείο" μετά το ...  Βατερλώ
Τελικά αποδεικνύεται ότι όλα εδώ πληρώνονται!
Ενώ ο Λαδόγιαννος έμπλεος αιθεροβάμονος αισιοδοξίας υπήκοντας στις υποδείξεις και τις διαβεβαιώσεις του Μετερνίσκου του Πίπη, ότι έχει τη Δημαρχία στη τσέπη, όχι μόνο δεν έλαβε στοιχειώδη μέτρα περισυλλογής και νοικοκυρέματος κατ’ όψιν έστω και τώρα στο τέλος της θητείας του, αλλά έστησε έναν ολόκληρο μηχανισμό αλλοτρίωσης, αθέμιτης συναλλαγής και έκνομων ενεργειών με κέντρο δράσης το παλιό κτήριο του ΠΙΚΠΑ όπου είχε εγκαταστήσει το πολεμικό του προεκλογικό στρατηγείο.
Από το σημείο αυτό πέρασαν προεκλογικά χιλιάδες ηλικιωμένοι και με την συνταγή τους όχι παρά πόδα, αλλά παραμάσκαλα και μετά τον κανακισμό από τις Εστιάδες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που μάζεψε ο Λαδόγιαννος στο ΠΙΚΠΑ που ως γνήσιες θεραπαινίδες του Λαδόγιαννου φρόντιζαν τους ηλικιωμένους ψηφοφόρους να μην ξεστρατίσουν από την κατευθυντήριο γραμμή, όδευαν ήσυχοι στον οίκο τους με την πεποίθηση ότι ο Λαδόγιαννος και οι δικοί του φρόντιζαν και μεριμνούσαν γι’ αυτούς πριν από αυτούς.

Λύεται λοιπόν η απορία του πως ο συνδυασμός του Λαδόγιαννου κράτησε δυνάμεις μέσα στο Μεσολόγγι, ενώ ήταν τοις πάσι γνωστό ο άθλιος βίος και η αισχρή πολιτεία του Λαδόγιαννου.
Όμως την δεύτερη επαναληπτική Κυριακή, μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος των εκλογών κατά την οποία επεκράτησε ο Παναγιώτης Κατσούλης, αιφνιδίως και αναίτια ξέσπασε πυρκαγιά στην μεγάλη αποθήκη του δήμου στα παλιά σφαγεία, χωρίς εμφανή αιτία.
Σημειωτέον, ότι ο Κατσούλης προς τιμήν του είναι ο μόνος ο οποίος είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα ασκήσει διαχειριστικό έλεγχο με ορκωτούς λογιστές σε όλα τα έργα και τις ημέρες του Λαδόγιαννου και θα καταλόγιζε ευθύνες .
Διερωτώνται λοιπόν πολλοί κακόπιστοι μήπως η αναιτιολόγητος πυρκαγιά στην αποθήκη του Δήμου αποτελεί «πρόβα τζενεράλε» για διευθέτηση ανόμων πράξεων και απάλειψη στοιχείων.
Από την ιστορία είναι γνωστό ότι η τακτική της καμένης γης είναι μία πολύ προσφιλής και αποτελεσματική πρακτική αμυντικού πολέμου, που έκρινε κρίσιμες αναμετρήσεις. Γνωρίζουμε την τακτική αυτή του Ρώσου στρατηγού Κουτούζωφ το 1800 που κατατρόπωσε τις στρατιές του Ναπολέοντος, καίγοντας την Μόσχα. Επίσης, τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ο στρατηγός Ζουκώφ και ο κομισάριος Χρουτσώφ έκαψαν την Ουκρανία μαζί με τον πληθυσμό και άφησαν καμένη γη στους εισβολείς γερμανούς. Εν προκειμένω δεν θέλουμε να πιστεύσουμε σε καμία περίπτωση ότι υιοθετώντας αμυντική τακτική καμένης γης δρα ο στρατηγός Λαδογιαννώφ.
Ας έχει λοιπόν το νου του ο νέος Δήμαρχος και πιστεύουμε ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις διότι σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε στον δήμο μας έχει γίνει μεγάλο πλιάτσικο από τον Λαδόγιαννο και τους σμπίρους του. Όμως θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες περί διαχειριστικού ελέγχου εύκολα εκτοξεύονται αλλά δύσκολα υλοποιούνται, καθότι υπάρχει εθιμικό δίκαιο ο επερχόμενος νέος δήμαρχος να καλύπτει τις ανομίες του απερχομένου, αφού αν ξεκινήσει τέτοια διαδικασία ο ίδιος θα αντιμετωπίσει τον πέλεκυ στο τέλος της θητείας του, εάν και εφόσον έχει στόχο το πλιάτσικο του Δήμου.
Οι καλές προθέσεις λοιπόν του νέου δημάρχου θα κριθούν αποκλειστικά και μόνο από την τήρηση της δέσμευσης περί διαχειριστικού ελέγχου και από τίποτε άλλο.
Άλλωστε όλοι μας θυμόμαστε τις προεκλογικές εξαγγελίες που εκτόξευε το 2006 ο Λαδόγιαννος περί διαχειριστικού ελέγχου στα έργα του τότε δημάρχου Πρεβεζάνου, τις οποίες πιστέψαμε και τον ακoλουθήσαμε, και μόλις επιβιβάστηκε στον Δημαρχιακό θώκο τα απεμπόλησε όλα και συνταυτίστηκε πλήρως με τους εργολάβους του προκατόχου του προσεταιρίζοντας τους, με στόχο την λεηλασία του Δήμου.
Άλλωστε αυτός  ήταν ο κύριος λόγος που παραιτήθηκα και αποχώρησα τότε από τον συνδυασμό του Λαδόγιαννου το 2007 καταγγέλλοντας τον, αφού το πρώτο θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του νέου τότε δημοτικού συμβουλίου ήταν η αναιτιολόγητη παράταση του έργου «Διαμόρφωση χώρου - πάρκου στα Καλά καθούμενα» αντί της διενέργειας ελέγχου όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά.
Τώρα επιτέλους ήγγικε η ώρα της Νέμεσης – η ώρα της Θείας Δίκης.
Να 'μαστε πάλι εδώ Λαδόγιαννε! ''
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.
http://ierapolis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: