Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Σαν τον Οδυσσέα


Ανέβηκε από tvxorissinora
Στο οδοιπορικό αυτό, μαθητές του 1ου Ενιαίου Λυκείου Βριλησσίων με συνεργάτη τον κινηματογραφιστή Γιώργο Πουλίδη καταγράφουν την Αθήνα των μεταναστών και των «ξένων».
Στους χώρους τους, καφενεία, μαγαζιά, στέκια, εκκλησίες και τζαμιά, άνθρωποι απ' όλες τις γωνιές της γης μιλούν μπροστά στην κάμερα για τη ζωή τους και μας θυμίζουν αξίες και πανανθρώπινες ιδέες, διαβάζοντας κείμενα από την αρχαία και νεότερη ελληνική ποίηση και λογοτεχνία.
Συντελεστές: ομαδική εργασία μαθητών 15-16 χρονών και των υπεύθυνων καθηγητών
Υπεύθυνοι: Γιάννης Τσιλαφάκης, Αλεξάνδρα Βέλτσου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πουλίδης, Studio ATA - Γιώρος Διδυμιώτης


Ανέβηκε από tvxorissinora.
Το 1ο Γενικό Λύκειο Βριλησσίων ήρθε σε επαφή με το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Μεταναστών και Προσφύγων καθώς και με κοινότητες μεταναστών και μεμονωμένα άτομα για να προκύψει το αποτέλεσμα του ντοκιμαντέρ-οδοιπορικού στην Αθήνα.
Στο μικρό αυτό συνοδευτικό βίντεο παρακολουθούμε στιγμιότυπα από τη δημιουργική διαδικασία ενός σπάνιου για την αρτιότητά του ντοκιμαντέρ της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διορατικό για τη θεματολογία του (παραγωγής 2003), φωτεινό -και δηκτικό συνάμα- παράδειγμα για το σύγχρονο εκπαιδευτικό μας σύστημα που κατά κανόνα αφήνει ανεκμετάλλευτα τα ακατέργαστα αποθέματα δημιουργικότητας μαθητών κάθε βαθμίδας.
http://tvxs.gr/webtv/

Δεν υπάρχουν σχόλια: