Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου

Συναδέλφισσσες – συνάδελφοι,
Στις 15 Δεκέμβρη πραγματοποιούμε ΝΕΑ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ως συνέχεια και κλιμάκωση των αντιδράσεων για την απόκρουση και ακύρωση των νέων σκληρών μέτρων, που επιβάλλονται στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους άνεργους και συνολικά στην κοινωνία. Αυτά τα μέτρα είναι η υλοποίηση των απαράδεκτων ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ της Τρόικας – των «τοκογλύφων δανειστών».
Ο πιο σκληρός και αδίστακτος Ευρωπαϊκός Νεοφιλελευθερισμός (στο όνομα των ελλειμμάτων και τους χρέους) απαιτεί και επιβάλλει τα πιο ακραία αντεργατικά, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που βίωσαν ποτέ οι ευρωπαίοι πολίτες. Οι οικονομικά ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιούργησαν και δημιουργούν συνεχώς πλεονάσματα, κερδίζουν από τα προβλήματα των χωρών του Νότου και συνειδητά «σπρώχνουν» συνολικά την υπόλοιπη Ευρώπη και τους Ευρωπαϊκούς Λαούς, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία και στη βαθύτερη ύφεση από το 1929. Αγωνίζονται και ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς και τους οικονομικά ισχυρούς, προκαλώντας πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό.

ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΟΧΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ & ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
Με αφορμή και πρόσχημα την κρίση και τα ελλείμματα, απαιτούν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΑΚΥΡΩΣΗ των Σ.Σ. Εργασίας, της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και κάθε θεσμού και κατάκτησης που προστατεύει τα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτές οι προθέσεις τους καμία σχέση δεν έχουν με το ξεπέρασμα της κρίσης. Είναι μια ολομέτωπη επίθεση ακύρωσης των υποχρεώσεών τους προς τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις, που βυθίζουν όχι μόνο την οικονομία αλλά και την κοινωνία σε μεγαλύτερη κρίση! Βιομήχανοι και Τρόικα βάζουν θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων και βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Η κυβέρνηση, μέσω των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου δανεισμού, δεσμεύτηκε και υλοποιεί πολιτικές που ακυρώνουν και ισοπεδώνουν εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους αεριτζίδες, τους ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ.
Αυτό το χρέος δεν είναι ΔΙΚΟ μας! ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!
Απαιτούμε αλλαγή πολιτικής, ενίσχυση εισοδημάτων, ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική συνοχή και ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών και των κερδών, απόκρουση και ανατροπή του Νεοφιλελευθερισμού!
Οι εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, αρνούνται να ξαναπληρώσουν.
Γι’ αυτό ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, ΑΠΕΡΓΟΥΝ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:
* Ριζική αλλαγή των προβλέψεων του προϋπολογισμού του 2011, αναφορικά με τα εισοδήματα, τις ασφαλιστικές και κοινωνικές παροχές, τη φορολογία των μισθωτών, το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων.
* Αύξηση και όχι μείωση των χρηματοδοτήσεων των φορέων κοινωνικής Ασφάλισης, και επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.
* Απόλυτος σεβασμός στο θεσμικό πλαίσιο ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων του Ν. 1876/90 και των ΣΣΕ.
* Σταθερή και πλήρης εργασία, με πλήρη δικαιώματα για όλους. Άμεσα μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας. αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες που με πρόφαση την οικονομική κρίση, καταπατούν τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.
ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
* Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας με ενεργητικές πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης. Επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του στο 80% του κατώτατου μισθού.
* Ακύρωση και αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Οργανισμών και επιχειρήσεων που προσφέρουν μοναδικό και αναντικατάστατο κοινωνικό έργο και υπηρεσίες δημοσίου οφέλους.
* Προστασία και ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών και αγαθών ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ κ.λπ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ & ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό " Σάλτσινο" σε ευχαριστούμε για την ανάρτηση.

Θεοφιλάτος Γεράσιμος

Ανώνυμος είπε...

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, για κάθε νέα και νέο.

Κανένας δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί τα νέα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια.
Πάρε θέση στον αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ.
Όλοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη.
Να δώσουμε πρώτη δυνατή, ταξική, περήφανη απάντηση στην κυβέρνηση, τους επιχειρηματίες. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.

Εργάτη, νέε το ΠΑΜΕ σε καλεί, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ.
Όλοι με το ΠΑΜΕ στην απεργία 15 Δεκέμβρη, στη διαδήλωση, στον αγώνα! Κάθε εργασιακός χώρος, κάθε κλάδος, κάθε συνοικία, πρέπει να γίνουν κάστρα ταξικής οργάνωσης και αντεπίθεσης. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει για κανέναν εργαζόμενο. Το δίλημμα σήμερα είναι: Φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση ή αντεπίθεση – σύγκρουση με τα κόμματα, τους συνδικαλιστές που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε, εργάτη

Άκουσε τη φωνή, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Μην πιστεύεις άλλο στα ψέματα και τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, της ΝΔ. Το νέο αντεργατικό έγκλημα που τσακίζει τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα, δεν έχει καμία σχέση με το έλλειμμα και με το χρέος. Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν. Καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια εσένα και το παιδί σου για να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θησαύριζαν και χτες. Έλα μαζί μας να οργανώσουμε την πάλη! Έλα με το ΠΑΜΕ να κάνουμε την επιτυχία της απεργίας στις 15 του Δεκέμβρη μια νέα αρχή.

Εργάτη, εργάτρια

Είναι ψέμα ότι η δραστική μείωση των ήδη απαράδεκτων μισθών, η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, γίνεται για να σταματήσουν οι απολύσεις, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Η αλήθεια είναι ότι ταυτόχρονα με τους μισθούς πείνας και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, θα γίνουν και απολύσεις και η ανεργία θα μεγαλώνει. Την ανεργία γεννά και μεγαλώνει η καπιταλιστική κρίση, ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η ισχυροποίηση των μονοπωλίων. Μην περιμένεις σωτηρία από πουθενά. Εμπιστεύσου τον αγώνα, την ταξική μας δύναμη και προοπτική, έλα μαζί με το ΠΑΜΕ. Όλοι στην απεργία όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη. Να οικοδομήσουμε την ταξική ενότητα, την ταξική αντεπίθεση.

Ψηλά το κεφάλι. Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς, εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που φανερά και μυστικά προδίδουν τα δικαιώματά μας στους μεγαλοβιομήχανους και την κυβέρνηση. Αυτοί όχι μόνο δεν οργανώνουν, αλλά υπονομεύουν και την ταξική ενότητα και την πάλη μας. Έλα με το ΠΑΜΕ τώρα. Η μόνη ελπίδα είναι να οργανώσουμε, να κλιμακώσουμε την αντεπίθεσή μας. Όλοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη, οργάνωση παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς. Συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενος τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες και αγρότες, για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε

Έλα τώρα με το ΠΑΜΕ. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Μην αφήσεις να σε καταδικάσουν στη φτώχεια. Έχεις και εσύ ευθύνη. Πάρε θέση στην οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά εγκλήματα, για δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα. Όλοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη στην κεντρικη πλατεια Μεσολογγιου.