Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Κοιμήσης ή Ασκούνης για την προεδρία της ΚΕΔΚΕ

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης και ο δήμαρχος Καλλιθέας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Ασκούνης είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο φαβορί για την κατάληψη της θέσης του προέδρου της ΚΕΔΚΕ.
O κ. Κοιμήσης θεωρείται ότι έχει ως πλεονέκτημα ότι γνωρίζει τη λειτουργία της ΚΕΔΚΕ και ότι είναι δήμαρχος επαρχίας, ενώ ο κ. Ασκούνης ότι είναι ιδιαίτερα έμπειρος πολιτικός, ενώ εκλέγεται δήμαρχος ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας για τέταρτη συνεχή θητεία.
Πάντως, σε περίπτωση που τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ καταλάβει ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, ο Κ. Ασκούνης είναι βέβαιο ότι θα αναλάβει την προεδρία της ΤΕΔΚΝΑ.
Παράλληλα υπάρχει η σκέψη να διαχωριστεί το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) από την ΚΕΔΚΕ (σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ είναι και πρόεδρος του ΙΤΑ) και την προεδρία του να αναλάβει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Να σημειωθεί ότι για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και οι δήμαρχοι Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ωστόσο οι πιθανότητες να επιλεγούν είναι μικρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: