Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η ώρα του Νέου Δημάρχου

Του Κωνσταντίνου Πασπαλιάρη
Η ελπίδα για αναγέννηση, στο άμεσο μέλλον, βρίσκεται στην αλλαγή νοοτροπίας. Ο Δήμαρχος αντί να χτυπά τις πόρτες των υπουργών για πιστώσεις και έργα μπορεί και πρέπει να κινητοποιήσει το λαό με σκοπό την άμεση συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις.
Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου είναι από τους πλέον προνομιακούς σε όλη την Ελλάδα  κι αυτό γιατί:
1. Εχει μεγάλη αναγνωσιμότητα λόγου της ιστορίας του.
2. Έχει μεγάλα πλεονεκτήματα λόγου της γεωφυσικής του θέσης σε σχέση με αλλού δήμους (πύλη σύνδεσης με την δυτική Ευρώπη, βρίσκεται ανάμεσα σε δυο ποταμιά  Αχελώο- Εύηνο, μεγάλη παράκτια ζώνη κλπ)
3. Εχει μεγάλα περιουσιακά στοιχειά λιμνοθάλασσα, αλυκές κλπ.
Σε αυτή λοιπόν την συγκυρία καλείται η δημοτική αρχή να αναδείξει από την τοπική κοινωνία όλες τις υγιείς δυνάμεις, όλο εκείνο  το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει τις γνώσεις, τα θεωρικά εργαλεία, την βούληση, την ικανότητα και την πολιτική διαδρομή για να  σηκώσει το δήμο ψηλά. 
Προϋπόθεση για την επιτυχία αποτελεί:
α. η επιστημονική διερεύνηση όλων των πόρων 
β. η ορθολογική αξιολόγηση και 
γ. η αξιοποίηση του αναπτυξιακού δυναμικού. Είναι καθήκον όλων των δημάρχων να διασώσουν μόνοι τους το θεσμό της Τ.Α. γιατί η κυβέρνηση μπορεί να αδιαφορεί.  
Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις στην πολιτική δεν είναι να βρεις ένα πλήθος που πηγαίνει κάπου και να μπεις μπροστά του γιατί το λάθος σε αυτό το συλλογισμό παραπέμπει στον πρώτο νόμο της περιπατητικής του Μέρφι  «η πεπατημένη οδός δεν οδηγεί πουθενά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: