Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο πρώτος Διαδικτυακός Πόλεμος άρχισε ...

Την έχουν ονομάσει "Επιχείρηση Εκδίκηση". Έχουν λογαριασμό στο Twitter και εκεί ενημερώνουν για την κάθε τους κίνηση. Πριν από λίγο αναρτήθηκε το εξής: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το : www.mastercard.com είναι "κάτω" και είναι επιβεβαιωμένο!"
 Οι διαδικτυακοί υποστηρικτές του Τζούλιαν Ασάνζ και του Wikileaks φαίνεται ότι παίρνουν με τον δικό τους τρόπο την εκδίκησή τους. Ονομάζονται "Ανώνυμοι" και ζητούν και από άλλους να βοηθήσουν στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον οποιουδήποτε εχθρού του Ασάνζ. Η ομάδα αυτή έχει ήδη χτυπήσει διαδικτυακά την ελβετική τράπεζα PostFinance κι αυτό γιατί "πάγωσε" όλες τις δωρεές που γίνονταν στο Wikileaks.
 Επόμενος στόχος είναι άλλος ένας κολοσσός του διαδικτύου μέσω του οποίου γίνονται από τις πιο ασφαλείς συναλλαγές το PayPal. Και η συγκεκριμένη εταιρεία χθες ανακοίνωσε ότι παγώνει όλες τις δωρεές προς το Wikileaks. Το σύνθημα για την Mastercad ήταν το εξής και αναρτήθηκε στο Twitter στις 6/12: "Στόχος: www.paypal.com. Αρχίστε να πυροβολείτε με τα "λέιζερ" σας!"
 Οι "Ανώνυμοι" είναι διαδικτυακοί ακτιβιστές, οι επιθέσεις δεν τους αποφέρουν κανένα κέρδος, αλλά είναι τις περισσότερες φορές μια επίδειξη δύναμης σε άδικες πρακτικές εταιρειών, κυβερνήσεων αλλά και τις δικαιοσύνης. Μήπως έχουν δίκιο εκείνοι που λένε ότι η επόμενη επανάσταση θα ξεκινήσει, αν δεν έχει ήδη, από το διαδίκτυο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: