Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

"Σέχτα επαναστατών" και στο Αγρίνιο;

Όπλα βρέθηκαν σε διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Πραΐδου και Δασκαλοπούλου στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Ακαρνανίας αλλά και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής που ήρθε από την Αθήνα  αφού σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως πρόκειται για την 2η γιάφκα της  "Σέχτα επανασταστών".
Εν τω μεταξύ τέσσερα άτομα που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς και τις διαρροές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέρονται να συνδέονται με τις δραστηριότητες της ένοπλης οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών», ανακρίνονται από την αστυνομία.
Σε υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισάρειας στη Νέα Σμύρνη, η αντιτρομοκρατική εντόπισε, το απόγευμα του Σαββάτου, οπλοστάσιο με βαρύ οπλισμό. Μετά από τις πρώτες εργαστηριακές έρευνες η ΕΛΑΣ καταλήγει, πάντα σύμφωνα με ισχυρισμούς και διαρροές, στο συμπέρασμα ότι μέρος της ποσότητας των όπλων αυτών ταυτίζονται με εκείνα που απεικονίστηκαν στη γνωστή προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Η αντιτρομοκρατική διαρρέει ότι δύο από τους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της εφόδου στο γκαράζ έφεραν ατομικό οπλισμό και πως ένας από αυτούς ανήκει στους επικηρυχθέντες με μεγάλο χρηματικό ποσό (600.000 ευρώ) για την υπόθεση των «Ληστών με τα μαύρα». Η επικήρυξη είχε γίνει στις 26 Οκτωβρίου του 2009 και μια ημέρα μετά σημειώθηκε η επίθεση κατά του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, την ευθύνη για την οποία έχει αναλάβει η οργάνωση «ΟΠΛΑ».
Λίγες ώρες αργότερα η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε και δεύτερη έφοδο σε γιάφκα, στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 42. Ήδη από διαρροές έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των τεσσάρων συλληφθέντων χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Κύκλοι της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο αριθμός των χώρων στους οποίους έχει αποθηκευθεί οπλισμός ή αποτελούν καταφύγιο της οργάνωσης, είναι μεγαλύτερος.
Σύμφωνα με πηγές της αντιτρομοκρατικής η σύλληψη τριών ατόμων (ενός Γεωργιανού και δύο Ελλήνων) την Παρασκευή στην Καλλιθέα, στην οποία, μάλιστα, υπήρξε και ανταλλαγή πυροβολισμών, ήταν αυτή που οδήγησε στη σημερινή επιχείρηση στη Νέα Σμύρνη.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι χθεσινοί συλληφθέντες με τους σημερινούς προσαχθέντες πριν από μερικές ημέρες είχαν εντοπιστεί στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Αγρίνιο.
Ένας από τους συλληφθέντες της Παρασκευής είναι γιατρός, ο οποίος ήθελε να χρησιμοποιήσει τον Γεωργιανό για να εκφοβίσει μια γυναίκα με την οποία φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές.
Αφετηρία η οδός Θεμιστοκλέους
Ένα από τα σενάρια που διοχετεύονται από την αστυνομία, αναφέρει πως η χιονοστιβάδα των εξελίξεων άρχισε το πρωί του Σαββάτου με επιχείρηση-έρευνα της ΕΛΑΣ σε σπίτι στην οδό Θεμιστοκλέους, στα Εξάρχεια.
Από ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά την έρευνα η αντιτρομοκρατική οδηγήθηκε στο γκαράζ της οδού Καισαρείας.
Έτσι ίσως να εξηγείται το γεγονός ότι μετά την επιχείρηση στη Νέα Σμύρνη αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.
Παρακολουθούσαν το γκαράζ από το 2009
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο χώρος βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το καλοκαίρι του 2009.
Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν καλέσει, μάλιστα, την αστυνομία όταν είχαν αντιληφθεί την παρουσία των ατόμων που είχαν επιφορτιστεί με αυτή τη δραστηριότητα.
Οι αστυνομικοί τότε είχαν εντοπίσει τα άτομα αυτά, τα οποία στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν συνάδελφοί τους από άλλη υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: