Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Εγκαίνια στο ισόγειο καταστροφές στο ... υπόγειο της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης;

Διαβάζουμε στο http://www.29dytika.gr/ ότι:
Τα ράφια που θα εγκαινιαστούν
"Οι νέες αίθουσες της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεσολογγίου θα εγκαινιαστούν την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι. Οι νέες αίθουσες λειτουργούν στο ισόγειο του Βυρώνειο κτηρίου και σε αυτές έχουν τοποθετηθεί βιβλία, που για χρόνια ήταν αποθηκευμένα σε άθλιες συνθήκες, είτε στο παλαιό κτήριο της Βαλβείου, είτε στο υπόγειο του Βυρώνειου.
Με τα εγκαίνια των νέων αιθουσών το κοινό θα έχει πλέον πρόσβαση στα βιβλία, αφού ως γνωστό η βιβλιοθήκη έχει τον χαρακτήρα της δανειστικής. Για την εκδήλωση  δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις".
Κούτες με σπάνια βιβλία
 στο υπόγειο πριν πλημμυρίσει 
Τα εγκαίνια αυτά θα ήταν μια καλή είδηση για την πόλη μας, αν η πραγματικότητα δεν ήταν πολύ διαφορετική και η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν αποτελούσε το χαλί κάτω από το οποίο προσπαθούν οι  υπεύθυνοι «περί τον πολιτισμόν», τόσο της απερχόμενης δημοτικής αρχής όσο και της προηγούμενης από αυτή, να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την καταστροφή η οποία έχει συντελεστεί.
Συγκεκριμένα: Κανείς δεν έχει λογοδοτήσει ακόμα για την τεράστια καταστροφή σπάνιων βιβλίων που αποθηκεύτηκαν όπως-όπως στα υπόγεια του "Βυρώνειου" για να "πολτοποιηθούν" όταν πλημύρισαν τον περασμένο χειμώνα…..
Κούτες και βιβλία στο πάτωμα
 του υπογείου πριν πλημμυρίσει 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας (ευχόμαστε να είναι λανθασμένες) τα βιβλία που καταστράφηκαν ανήκουν στη βιβλιοθήκη του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, την οποία ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δωρίσει στο Μεσολόγγι καθώς και στη βιβλιοθήκη της "Παλαμαϊκής" σχολής!
Θα απολογηθεί κανείς για την καταστροφή;
Ελπίζουμε να ερευνήσει το θέμα ο νέος δήμαρχος. Ίσως πριν από τα εγκαίνια να είναι χρήσιμη μια επίσκεψη στο …. υπόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: