Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Από τα "αλώνια" στα ... σαλόνια

Φοράδα Πίνδου (Ντόρα) με το λίγων ημερών
 πουλάρι της
Ο ιππικός σύλλογος Ναυπακτίας και Δωρίδας περιμένει όλους τους φίλους του αλόγου αλλά και της περιοχής μας από τις  31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου/2011  στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C στην Παιανία . Το Δ.Σ και τα μέλη  ελπίζουμε ότι με αυτή την ενέργεια θα έρθουμε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά σε έναν από τους σκοπούς μας  που είναι η διάσωση- διάδοση των ντόπιων φυλών αλόγων  και μέσα από αυτό ελπίζουμε ότι θα συμβάλουμε στην προβολή της Ναυπακτίας και Δωρίδας ως αξιόλογου τουριστικού προορισμού έτσι όπως την ζούμε και την βλέπουμε  όταν κινούμαστε  έφιπποι στο δασικό περιβάλλον του τόπου μας.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν μερικά άλογα φυλής Πίνδου (κάποια από αυτά είναι βραβευμένα) μαζί με τα παραδοσιακά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας για σχεδόν όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες (χωράφι , οικοδομή , μεταφορές κ.λ.π) . Φυσικά παράλληλα θα γίνει  αναδρομή με έντυπο και ψηφιακό υλικό από το παρελθόν και θα φτάσει μέχρι τις ημέρες μας , που πλέον τα άλογα μας συνοδεύουν σε ιππικές εκδηλώσεις και πολυήμερες έφιππες εκδρομές προδίδοντας το μεράκι και  την αγάπη του Ναυπάκτιου και Δωριέα για το άλογο.
Ο ιππικός σύλλογος ελπίζει στην στήριξη όλων, και για να διευκολύνει τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής στην μετακίνηση τους από και προς το εκθεσιακό κέντρο βρίσκεται σε συνεννόηση με τοπικά γραφεία τουρισμού προκειμένου να κινητοποιηθούν οργανωμένα κάποια λεωφορεία για το σκοπό αυτό με το λιγότερο δυνατό κόστος. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώνουμε έγκυρα και έγκυρα από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ή απευθυνθείτε στο Τηλ: 6944368710 κ. Μουχτούρη Αντώνη.
http://www.nafpaktiahorses.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: