Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Να παραμείνει αυτοτελές ΝΠΔΔ το Μουσείο Βάσως Κατράκη

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η πρόταση του Δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη με την οποία αιτείται προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την έκδοση απόφασης με την οποία διατηρείται ως το μοναδικό αυτοτελές (και μη συγχωνευόμενο) Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου, το   "Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσω Κατράκη".
Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Μεσολογγίου επικαλέστηκε τους παρακάτω λόγους, σύμφωνα με τους οποίους το "Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσω Κατράκη" πρέπει να είναι το μοναδικό αυτοτελές ΝΠΔΔ του δήμου.
1.     Είναι από τα ελάχιστα Μουσεία σε διεθνές επίπεδο αμιγώς της Χαρακτικής τέχνης.
2.    Διαθέτει μια ανεκτίμητη περιουσία 500 περίπου έργων της παγκοσμίου αναγνώρισης Αιτωλικιώτισας χαράκτριας Βάσως Κατράκη.
3.    Δύναται, μέσω των υφισταμένων υποδομών, να μετατραπεί με κατάλληλες παρεμβάσεις σ’ ένα πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού μεγάλης επισκεψιμότητας και για το σκοπό αυτό εκπονείται μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του δήμου με χρηματοδότηση από το Leader αλιείας.
4.     Τέλος ο υπόγειος χώρος μπορεί να αποτελέσει ένα εικαστικό εργαστήρι εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών.    

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι λαμογιά μυρίζει, πόσο έχει στοιχήσει στον Ελληνικό λαό αυτό το Μουσείο; Βουλευτής εδώ και κάμποσα χρόνια είπε σε ομιλία του στο Αιτωλικό, όταν ακόμη ήταν οι δραχμές, ότι μέχρι στιγμής έχει κοστίσει 3 δισεκατομμύρια. Δεν ξέρω αν είναι αληθινό το νούμερο, πιστεύω όμως ότι το προσεγγίζει. Ας μας εξηγήσει όμως κάποιος, έχει γίνει παραλαβή του έργου (κτήριο) από το υπουργείο πολιτισμού (το οποίο εκπόνησε τη μελέτη και έδωσε τα χρήματα) μέχρι σήμερα; Αν όχι γιατί;;;