Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Έκθεση χαρακτικής Μιχάλη Κότσαρη


Την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Χαρακτικής του Μιχάλη Κότσαρη.
Σύντομο Βιογραφικό
Ο ζωγράφος και χαράκτης Μιχάλης Κότσαρης, γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Σπούδασε
Φιλολογία και Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το 1998, δημιούργησε τον πρώτο εικαστικό χώρο στην πόλη του, την Αίθουσα Τέχνης "Έργω 1998". Στο παρελθόν έχει αγιογραφήσει ένα ναό στο Αιτωλικό και
τρεις ιδιωτικούς ναούς: στο Νυδρί Λευκάδας  στο Νεοχώρι Αιτωλικού και στη Λίνδο της Ρόδου. Ασχολείται με τη Σκηνογραφία έχοντας την καλλιτεχνική επιμέλεια  πέντε θεατρικών παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας Αιτωλικού. 
Συμμετέχει στο διεθνές καλλιτεχνικό κίνημα  IUOMA. Το τελευταίο διάστημα η Χαρακτική είναι η κύρια ενασχόλησή του. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων
Χαρακτών. 
Έργα του βρίσκονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/λης, στο Αrt Center της Νέας Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στο Μεσολόγγι στο Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, στο Μουσείο Van Abbe στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Συλλογή Μανώλη Διπλαράκη-Ηράκλειο Κρήτης, του γλύπτη Βασίλη Παπασάικα, Αγρίνιο κ.α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: