Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Όποιος φοβάται ας μην έρθει...

Αναδημοσίευση από  http://antidimos.blogspot.com/
Η σημερινή εισήγηση από τον πολύ κ. Καβάγια σχετικά με την επιχειρούμενη αναβάθμιση των γιορτών εξόδου στο Μεσολόγγι, θα λέγαμε ότι συνιστά μάλλον υποβάθμιση και μάλιστα η συγκυρία αυτή μας γυρίζει στις αλήστου μνήμες εποχές προ του 1981, ζηλευτές από πολλούς...
Ουσιαστικά η πρώτη αναβάθμιση έγινε το 1982 όταν τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.  Στήθηκε τότε για πρώτη φορά εξέδρα επισήμων έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα (όπως και μέχρι σήμερα) ενώ μέχρι τότε δεν υπήρχε εξέδρα και τα πρώτα τμήματα παρέλασης τοποθετούνταν στην πλατεία πέντε πρωθυπουργών όπως θυμούνται και οι παλιότεροι. Τότε μια ομάδα ανθρώπων (παλιοί πασόκοι) στην οποία μάλιστα δεν συμμετείχε ο κ. Καβάγιας (αφού ήταν τότε πολιτικά στην απέναντι όχθη!) οργάνωσε ένα νέο σχέδιο πομπής που συνεχώς βελτιώνονταν.
Η τοποθέτηση της εξέδρας μπροστά στον κήπο των ηρώων μας γυρίζει πάρα πολλά χρόνια πίσω.
Το 1965 ο τότε βασιλιάς από την οργή του λαού φυγαδεύτηκε κακήν κακώς μπροστά από την Αγία Παρασκευή (και κατέφυγε στο σπίτι του Δα........- ξέρουν οι περισσότεροι).
Τα χρόνια της χούντας οι δικτάτορες άλλαζαν το δρόμο που θα περνούσε η πομπή κάθε φορά αφού πριν ερευνούσαν μπαλκόνια, καταστήματα, σπίτια κλπ.
Σήμερα ποιός σας επιτρέπει να θέλετε να κρύψετε τους επισήμους; Τα κόλπα που μάθατε τα χρόνια της χούντας να τα ξεχάσετε!
Οι επίσημοι θα περάσουν μπροστά από το λαό, και αν πράττουν καλώς θα χειροκροτηθούν αλλιώς θα γιουχαϊστούν.
Αυτά έχει η δημοκρατία κ. Καβάγια και κ. ΠιΚατσου. Οι επίσημοι θα ακολουθήσουν την πορεία της εικόνας της εξόδου για να δείξουν σεβασμό στους νεκρούς και στην ιστορία του τόπου (δείτε και καμια κηδεία να μορφώνεστε να δείτε ο πεθαμένος πάει μετά τους επισήμους;)
Δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να προσκυνούν επισήμους που δεν σέβονται και δεν προσκυνούν τους προγόνους μας που πάλεψαν για την ελευθερία τη δική μας.
Κύριοι δημοτικοί προδότες συνετιστείτε γιατί ούτως ή άλλως θα πάρετε την απάντηση από όλο τον κόσμο του Μεσολογγίου το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή πρωί με τις χουντικού τύπου αλχημείες σας.
Ο παρελαύνων

1 σχόλιο:

Νικολόπουλος Παναγιώτης είπε...

Είναι ξεκάθαρο πως αυτό που φοβούνται είναι οι αντιδράσεις του κόσμου.Στη δημοκρατία αυτός που φοβάται την κρίση του λαού, έχει τη φωλιά του λερωμένη. Δημοκρατία όμως δεν έχουμε τώρα; Η μήπως όχι