Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Και τώρα οι όψιμοι "οικολόγοι" σιωπούν...

Αν κάτι αποκάλυψε με τραγικό δυστυχώς τρόπο ο σεισμός της Ιαπωνίας είναι ότι η Πυρηνική Ενέργεια είναι και θα παραμείνει ο υπαριθμόν ένα κίνδυνος για το μέλλον της Ανθρωπότητας! Βέβαια όλοι αυτοί (πολιτικοί,μεγαλοεργολάβοι και τα παπαγαλάκια τους) που το προηγούμενο διάστημα μας παρότρυναν να αποδεχτούμε την Πυρηνική Ενέργεια ως φιλική προς το περιβάλλον τώρα σιωπούν!
Εμείς όμως δεν ξεχνάμε εύκολα!
Όλοι αυτοί που μέχρι προχθές υποστήριζαν ότι η Πυρηνική Ενέργεια θα βοηθήσει στην οικονονομική ανάπτυξη της χώρας μας και ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τώρα τι έχουν να πούν; Τους προκαλούμε τώρα να λύσουν την σιωπή τους και να μας απαντήσουν: Συνεχίζουν να υποστηρίζουν την εγκατάσταση Πυρηνικών Εργοστασίων στην Ελλάδα;
Υ.Γ. Και για να κλείσει η "κουβέντα" μια και καλή – επειδή γίναμε όλοι οικολόγοι- άλλο πράγμα είναι η "μειωμένη έκκληση διοξειδίου του άνθρακα"  και εντελώς διαφορετικό η "Προστασία του Περιβάλλοντος"! Ένα Πυρηνικό Εργοστάσιο έχει μηδενική έκκληση CO2, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και μηδενικό Οικολογικό Αποτύπωμα! Το ίδιο ισχύει και για ένα Πάρκο Ανεμογεννητριών όπως επίσης  και για ένα Υδροηλεκτρικό Φράγμα! Το ότι μια Τεχνολογία δεν παράγει CO2 δεν την καθιστά και "Οικολογική" σώνει και καλά! Αντιθέτως μια "Οικολογική Τεχνολογία"  σέβεται τον Άνθρωπο το ίδιο με το Περιβάλλον! Μια πραγματικά Οικολογική Τεχνολογία δεν μπορεί παρά να είναι συνυφασμένη με την Προστασία του Περιβάλλοντος συνεπώς και του Ανθρώπου!  Άλλα για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει  μια τέτοια Τεχνολογία πρέπει να σταματήσει η Επιστημονική Έρευνα να ελέγχεται από τις Πολυεθνικές,  η Πολιτική από τους Μεγαλοεργολάβους και η Κοινωνία από τους νόμους της Αγοράς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: