Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Η Teradata εξαγοράζει την Asterdata του Τάσου Αργυρού

Μόλις έξι χρόνια μετά τη δημιουργία της, αγοράστηκε από την Teradata – μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής λογισμικού και υλικού για τη διαχείριση δεδομένων, παγκοσμίως- έναντι του ποσού των 263 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η «Aster Data Systems» ξεκίνησε από μια ιδέα του Τάσου Αργυρού και δύο συμφοιτητών του, για τη δημιουργία ενός ισχυρού συστήματος διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων, με κόστος μικρότερο από τα αντίστοιχα προϋπάρχοντα. Η εταιρεία δημιουργήθηκε, το 2005, με την αρχική χρηματοδότηση δύο καθηγητών τους και κατόπιν από επιχειρηματικούς επενδυτές angels.
H  Teradata,  παλιά και μεγάλη εταιρεία στο  χώρο των μεγάλων βάσεων δεδομένων και του  Datamining είχε κάθε λόγο να ενδιαφερθεί για την  Asterdata που εξειδικεύεται σ’ αυτό που λέγεται Big Data Analytics.
Η Teradata είχε ήδη αγοράσει το 11% της Asterdata τον περασμένο Σεπτέμβριο, κι η συμφωνία αφορά την εξαγορά του υπολοίπου 89% έναντι τιμήματος 263 εκατομυρίων δολαρίων.
Ας δούμε ποιος είναι ο Τάσος Αργυρός:Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απέστειλε το παρακάτω συγχαρητήριο μήνυμα στον Τάσο Αργυρό:
Αγαπητέ μου Τάσο,
Μόλις πληροφορήθηκα την τεράστια επιτυχία σου. Έχοντας προσωπικά γνώση και εμπειρία από τη δουλειά σου, όπως μου την παρουσίασες κατά τη συνάντησή μας στη Silicon Valley, χαίρομαι για αυτή την αναγνώριση. Είμαι πολύ περήφανη για σένα, είσαι ένα φωτεινό παράδειγμα. Εύχομαι να μπορέσουν να σε μιμηθούν και άλλα παιδιά.
Με αγάπη
Άννα Διαμαντοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: