Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Επιστολή προς το σύλλογο των Αιτωλικιωτών στην Αθήνα

Ο Σύλλογος Ελευθέρων Αλιέων Αιτωλικού "Ο Ντολμάς" με επιστολή του απευθύνεται προς τους ... Αθηναίους Αιτωλικιώτες και τους τα "ψέλνει" έξω από τα δόντια ...
26/02/2011 

Προς σύλλογο Αιτωλικιωτών εν Αθήναις "Ο Λιακατάς"
Αγαπητοί (εν Αθήναις) συμπολίτες , θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας για την απόφασή σας να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης του Ντολμά.
Με αυτό τον τρόπο και με αυτή τη συμπεριφορά, αποδεικνύετε ότι καταρχάς δεν τηρείτε τις υποσχέσεις σας και δεύτερον μας οδηγείτε να πιστέψουμε τους κατοίκους του Αιτωλικού, ότι η διασκέδαση είναι αυτή που σας φέρνει στο τόπο μας και όχι η αγάπη γι' αυτόν.

 Πώς είναι δυνατόν να συμμετάσχετε σε εκδηλώσεις και να καταθέτετε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών προγόνων μας, όταν ακόμη και σήμερα πάνω στον αγιασμένο τόπο της σφαγής των υπερασπιστών του Αιτωλικού από τους Τούρκους, υπάρχει ο αγωγός που θα οδηγεί τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού; 
Πέρσι είπατε ότι δεν ξέρατε τίποτα για την εγκληματική ενέργεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Μετά, ζητήσατε στοιχεία ώστε να κινήσετε και αναδείξετε εσείς το θέμα. Μετά, ότι έχετε κλείσει ραντεβού με τον πρώην Δήμαρχο, ώστε να απαιτήσετε την απόσυρση του συγκεκριμένου αγωγού. Γνωρίζουμε ότι αυτή η συνάντηση δεν έγινε ποτέ και όχι με δική σας υπαιτιότητα. 
Φέτος τι άλλαξε και ο μόνος που βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, είναι μόνο ο δικό σας σύλλογος;Αποσύρθηκε ο αγωγός πάνω από το Ντολμά και δεν το ξέρουμε; Βρεθήκατε τελικά με τον πρώην Δήμαρχο και σας υποσχέθηκε κάτι που δεν το μάθαμε; Πληροφορηθήκατε από τους συμπολίτες μας ότι δεν υφίσταται πλέον το θέμα; 
Εκτός αν επιμένετε στη θέση μέλους του ΔΣ του συλλόγου σας, ο οποίος διακήρυττε ότι εσείς δεν έχετε καμιά σχέση με τους ντόπιους Αιτωλικιώτες και τα προβλήματά τους, αφού διαμένετε Αθήνα και τα παιδιά σας μορφώνονται σε σχολεία των Αθηνών, οπότε δεν χρειάζεται να τιμάτε με την παρουσία σας τις προσπάθειες των νέων του Αιτωλικού!!! 
Θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι η μάχη του Ντολμά έγινε στις 28 του Φλεβάρη και όχι την 1η Μαρτίου όπως εσείς τολμήσατε απερίσκεπτα να συμφωνήσετε. Η αλλαγή αυτή πέρυσι σε συμφωνία με τον Δήμαρχο Γαλάνη, σας έδινε την άνεση να ταξιδέψετε στη γενέτειρα σας ως εκδρομείς για να προλάβετε και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Φτάσαμε όμως στο απερίγραπτο σημείο πέρσι, λόγω εορτολογίου να συμπέσει ο εορτασμός της επετείου της μάχης του Ντολμά με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, γεγονός που σας άφησε απτόητους και παρόλα τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί με τις αυθαιρεσίες του πρώην Δημάρχου Γαλάνη και το σκύλεμα των νεκρών προγόνων μας, για να μετατρέψατε ένα μνημόσυνο ηρώων σε καρναβαλικό πανηγύρι. 
Θα θέλαμε να πληροφορήσετε την τοπική κοινωνία και εμάς τους ίδιους, αν τελικά το ενδιαφέρον σας για την πολύπαθη γενέτειρα, είναι το φαγοπότι και η επίδειξη κάποιων παραγόντων σας ως επίσημα πρόσωπα σε εκδηλώσεις και συνεστιάσεις, ή ο αγώνας για την ανάδειξη των προβλημάτων και η διατήρηση των θεσμών που παλεύουμε εμείς οι ντόπιοι με νύχια και δόντια να περισώσουμε; Είναι κάπως οξύμωρο να προλαβαίνετε με μία και μόνο κάθοδό σας στο Αιτωλικό, και μνημόσυνο και τελετές και τσιμπούσια και καρναβάλια!!! 
Δεν θα θέλαμε να επεκτείνουμε το θέμα και στις επιπτώσεις που έχει στο επάγγελμα των ψαράδων η μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και η μετατροπή του Ντολμά σε καλαμιώνα, όπως προβλέπει η μελέτη των άσχετων με τα χώματά μας πρώην δημοτικών αρχόντων. Σκεφτείτε όμως την υγεία των κατοίκων του Αιτωλικού και την ποιότητα των τροφών που τρώτε στις συνεστιάσεις που συμμετέχετε. 
Εμείς ως σωματείο αλιέων σας καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξετε γνώμη και στάση. Είναι ευκαιρία με τη νέα δημοτική αρχή καταρχάς να κάνουμε επίσημη γιορτή την μάχη του Ντολμά, να καθιερώσουμε την πραγματική ημερομηνία της πτώσης ως ημέρα μνημόσυνου και ποιοτικής γιορτής και να απαιτήσουμε όλοι μαζί την εδώ και τώρα απόσυρση του αγωγού αστικών λυμάτων πάνω από το τάφο των νεκρών μας προγόνων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Φίλιππος Κατσάρης            Αθανάσιος Τσίντζος

http://aliisetolikou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: