Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Λουκέτο στα σφαγεία Αμφιλοχίας και Θέρμου

Εντολή για την αναστολή λειτουργίας εννέα σφαγείων σε όλη τη χώρα, που δεν πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται και τα σφαγεία Αμφιλοχίας και Θέρμου για τα οποία μετά από ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι:
Δημοτικό Σφαγείο Αμφιλοχίας. Μετά τον εκσυγχρονισμό του κυρίως κτιρίου παρέμειναν ελλείψεις που εντοπίζονται στην επιδιόρθωση του δαπέδου και στους στάβλους των ζώων πριν τη σφαγή. Ειδικότερα, οι χώροι ενσταβλισμού δεν έχουν ποτίστρες, το προσωπικό του σφαγείου δεν είναι εκπαιδευμένο και δεν υπάρχει δελτίο συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού.
Δημοτικό Σφαγείο Θέρμου. Κατά παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, ο χώρος στον οποίο συντελούνται όλες οι εργασίες για την παραγωγή νωπών κρεάτων έχει οικοδομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επιτρέπεται ο διαχωρισμός της καθαρής (νωπό κρέας) από την ακάθαρτη περιοχή (αναισθησίας, θανάτωσης, εκδοράς).
Τα υπόλοιπα σφαγεία που κλείνουν είναι:Τα  δ
ημοτικά σφαγεία Αγιάς, Μετσόβου, Καλαμπάκας, Χανίων, Ληξουρίου και το ιδιωτικό Σφαγείο Σ. Χονδρογιάννη και Υιοί στην Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: