Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Δίκτυο Ιερών Πόλεων κ.Κ. (κατά Κατσούλη)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου Μεσολογγίου η παρουσίαση του θαυμάσιου λευκώματος «Μεσολόγγι Ιερή Πόλη» που εκδόθηκε με την φροντίδα της «Διεξόδου».
Στην παρουσίαση συμμετείχαν τιμητικά και συμβολικά όλοι οι δήμαρχοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Σε αυτή λοιπόν τη θαυμάσια εκδήλωση, με έκπληξη ακούσαμε τον δήμαρχο της Ιερής μας πόλης, κατά την ομιλία του, να κατατάσσει το μέγιστο ιστορικό γεγονός της εξόδου του Μεσολογγίου, που προξένησε παγκόσμιο θαυμασμό και συγκίνηση, στην κατηγορία εκείνων των ιστορικών γεγονότων που δεν έχουν τοποθετηθεί στην ιστορική θέση που τους αναλογεί !!! 
Για να αρθεί λοιπόν η … αδικία της ιστορίας έρχεται ο ίδιος να προτείνει τη δημιουργία "δικτύου Ιερών Πόλεων"….
Πανέξυπνα λίγο αργότερα ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Αποστόλης Κοιμήσης αναφέρθηκε στον θαυμασμό των Ευρωπαίων απέναντι στην αυτοθυσία των πολιορκημένων του Μεσολογγίου που διαπιστώνει σε κάθε ευκαιρία.
Η θυσία των ελευθέρων πολιορκημένων έχει κάνει γνωστό το Μεσολόγγι στα πέρατα της οικουμένης και η παγκόσμια ιστορία έχει αναγάγει την ηρωική έξοδο σε διαχρονικό σύμβολο ελευθερίας, ηρωισμού και αυτοθυσίας.
Δεν περίμενε εσάς κύριε δήμαρχε το Μεσολόγγι για να γίνει γνωστό και να αναγνωριστεί η τεράστια σημασία και αξία εκείνης της ηρωικής πράξης!!! 
Όσο για το "Δίκτυο των Ιερών Πόλεων" καλοδεχούμενο ... 
Έτσι θα έχουμε Ιερή Πόλη Μεσολογγίου Π(ρο) Κ(ατσούλη) και Ιερές Πόλεις Μ(ετά) Κ(ατσούλη)…. 
Ήμαρτον !!!
Πάνω που νομίσαμε ότι απαλλαχθήκαμε από την ανερμάτιστη δημόσια εκφορά του λόγου του προηγούμενου δημάρχου μας, αποκτήσαμε νέο φανφαρόνο …
Υ.Γ. Ούτε οι υπόλοιποι δήμαρχοι που συμμετείχαν στο πάνελ μας ενθουσιάσανε με την ανάγνωση των εκθέσεων ιδεών … Εκτός του Αποστόλη Κοιμήση που βρίσκεται έτη φωτός μπροστά από τους υπόλοιπους!!!  
Πλευρώνιος 

2 σχόλια:

ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...

Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο αφού το δίκτυο των Ιερών Πόλεων είχε αρχίσει από τον Αναγνωστόπουλο. "Αρχων" υπάρχουν και αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου μην τα καταργείς όλα από το φόβο που έχεις για τον Αναγνωστόπουλο. Μέσα στο Τρικούπειο είχε γίνει ολόκληρη εκδήλωση τι πλασάρεις για δική σου ιδέα ΡΩΤΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΟΥ!! Σου το ξαναλεω ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!! ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΡΩΣ!!!
Ξυδάκι μην μοιράσει ο Κωστάκης γιατί είπαμε 3,5 χρόνια είναι αυτά αυτός θα φύγει οι Μεσολογγίτες θα μείνουν!!!!!!!!!!
ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

μα ποιο δικτυο.Δεν υπαρχει αλλη χαρακτηρισμενη ιερη πολη στην Ελλαδα.Αλλο μαρτυρικες και αλλο ιερες.Που αποσκοπει ο Κατσουλης.Τακιμια με μοσχολιο που πασχιζει να κανει το ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΛΟΓΩ ΚΑΛΥΒΙΩΝ;Ο κατσουλης και ο κορδοσης καλεσανε τον δημαρχο Αγρινιου να μιλησει για το Μεσολογγι στα πλαισια του γλυψειματος του μεν πρωτου για τα κομματικα του δε δευτερου για τα πολιτιστικα