Για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2011 συζήτησε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπακτίας, στην συνεδρίασή του της 30/3/2011. Τελικά και τα δύο υπερψηφίστηκαν μόνο από τους συμβούλους της παράταξης Μπουλέ, ενώ αρνητική ψήφο έδωσε πολύ μεγάλος αριθμός από τους παρόντες προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ προσπάθησε με τις παρεμβάσεις της να κάνει ουσιαστική κριτική και να αναδείξει τις πραγματικές επιλογές του κ. Μπουλέ συγκρίνοντάς τες με αυτά που θα μπορούσε να κάνει, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης του δήμου, αν είχε σαφή αυτοδιοικητική φιλοσοφία και άποψη για το πώς θέλει να κινηθεί ο δήμος Ναυπακτίας.
Καμαρώνουμε για τα αυτονόητα;
Στα χαρτιά φαίνεται ένας προϋπολογισμός 31 εκ. ευρώ και ένας προγραμματισμός έργων στα 8 εκ. ευρώ. Στην πράξη τα περισσότερα από αυτά πάνε σε ανελαστικές και λειτουργικές δαπάνες. Ένα μεγάλο κομμάτι στην αποπληρωμή των χρεών, που μας κουβάλησε ο πρώην δήμος Ναυπάκτου, (ο νόμος μας υποχρεώνει να αποπληρώσουμε όλα τα χρέη) και στην συνέχιση έργων που είχαν ξεκινήσει οι πρώην δήμοι (και αυτό υποχρεωτικό από τον νόμο). Τελικά το ποσό που μας μένει για νέα έργα είναι μόνο 1,8 εκ. ευρώ.
Καμάρωσε βέβαια ο κ. Μπουλές για το ότι ανέλαβε να πληρώσει τα χρέη του δήμου. Όμως στον δήμο αυτό είναι υποχρεωτικό. Αντιθέτως στην ΑΝ,ΝΑ δεν τον υποχρέωνε ο νόμος. Είχε μόνο ηθική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στους επαγγελματίες που νομίμως πρόσφεραν υπηρεσίες. Εκεί «βάρεσε κανόνι», στερώντας από την τοπική αγορά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Νέα κόλπα για να είναι πλασματικός ο προϋπολογισμός;
Από την άλλη μεριά ακόμη και αυτός ο φτωχός προϋπολογισμός είναι πλασματικός, ακολουθώντας την παράδοση των πλασματικών προϋπολογισμών του πρώην δήμου Ναυπάκτου. Μέχρι τώρα στον πρώην δήμο Ναυπάκτου «φουσκώναμε» τα έσοδα και έτσι εγγράφαμε στο πρόγραμμα του δήμου παραπανίσια έργα «μαϊμού». Τα έργα αυτά είτε δεν γίνονταν ποτέ (αλλά έμεναν οι υποσχέσεις προς τους «ιθαγενείς»), είτε γίνονταν διογκώνοντας το χρέος του δήμου, αφού τα αντίστοιχα έσοδα παρέμεναν ανείσπρακτα. Αυτό το παραθυράκι για την δημιουργία «ψεύτικων» προϋπολογισμών έκλεισε με νόμο. Τώρα ο δήμος ελέγχεται και δεν μπορεί να εγγράψει πλασματικά έσοδα. Αν το κάνει θα βρεθεί κατηγορούμενος για κακή λειτουργία. Εδώ ο κ. Μπουλές εφηύρε την δική του πατέντα! Για να «φουσκώσει» τα έσοδα, δηλώνει στον προϋπολογισμό ότι θα καταφύγει σε δάνειο 1 εκ. ευρώ, χωρίς να έχει έγκριση από καμία τράπεζα και χωρίς να έχει σκοπό να δανειστεί. Όμως αυτό του δίνει το «δικαίωμα» να γράψει τα δικά του έργα «μαϊμού» στον προγραμματισμό, ύψους 1εκ. ευρώ. Και βέβαια θεωρεί ότι θα ξεφύγει τον έλεγχο, ελπίζοντας ότι δεν θα κατηγορηθεί για ένα δάνειο που δεν θα πάρει τελικά. Εδώ μιλάμε για την μετεξέλιξη της «Παπαθανάσειας» λογικής. Κι ας μην σκεφθεί κανείς ότι αυτό το κόλπο είναι «νόμιμο», γιατί και του κ. Παπαθανάση «νόμιμο» ήταν. Απλώς η παλιά τρύπα έκλεισε με το νέο νομικό πλαίσιο και έτσι αναζητήσαμε και βρήκαμε καινούρια. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ένας προϋπολογισμός πλασματικός που δεν είναι δυνατόν να εκτελεστεί.
Η αυτοδιοίκηση εκπίπτει σε σκέτη διοίκηση;
Σε αυτόν τον προϋπολογισμό, πέρα από το ότι είναι πλασματικός, αποτυπώνεται και η φιλοσοφία του κ. Μπουλέ και οφείλουμε να την κρίνουμε αλλά και να την συγκρίνουμε.
Η πρώτη παρατήρηση έχει να κάνει με τον τρόπο σύνταξης του προϋπολογισμού. Ο νόμος, μας υποχρέωνε να πάρουμε την γνώμη της επιτροπής διαβούλευσης αλλά και όλων των τοπικών κοινοτήτων. Δυστυχώς όμως ο προϋπολογισμός συντάχθηκε από 3-4 ανθρώπους και ο κ. Μπουλές έγραψε στα «παλαιότερα των υποδημάτων του», την επιτροπή διαβούλευσης αλλά και τα τοπικά συμβούλια. Σύμφωνα με τον νόμο πριν την σύνταξη του προϋπολογισμού έπρεπε να εισηγηθούν στην οικονομική επιτροπή οι τοπικές κοινότητες. Καμιά τέτοια εισήγηση όμως δεν ζητήθηκε. Επίσης ενώ ο κ. Μπουλές είχε δεσμευθεί να φέρει στο συμβούλιο τις προτάσεις της επιτροπής διαβούλευσης, τις απέκρυψε επιμελώς, φανερώνοντας όμως την δική του αντίληψη για την διοίκηση του δήμου Ναυπακτίας. Ο αντιδήμαρχος κ. Σταυρόπουλος μάλιστα θεώρησε ότι ανακαλύπτει αυτός πρώτος την Αμερική όταν δήλωσε στο συμβούλιο ότι δεν είναι παράνομη πράξη, το να μην ζητάς την γνώμη των τοπικών κοινοτήτων. Δυστυχώς γι’ αυτόν, το ίδιο έλεγε επί μια τετραετία και ο κ. Παπαθανάσης!
Πέρα από αυτό, η δημοτική αρχή του δήμου Ναυπακτίας (κατά τον νομοθέτη) αποτελείται από τους 150 εκλεγμένους σε όλα τα συμβούλια. Ειδικά οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων έχουν ένα σωρό αρμοδιότητες και γι’ αυτό τον λόγο ο νόμος έχει προβλέψει ο κάθε πρόεδρος να έχει στην διάθεσή του με πάγια προκαταβολή 1000 ευρώ για να μπορεί να κάνει την δουλειά του. Δυστυχώς όμως ο κ. Μπουλές ούτε στον πρώην δήμο Πυλήνης εμπιστεύθηκε τους προέδρους ούτε και στον δήμο Ναυπακτίας σκέφτεται να το κάνει. Αν και ρωτήθηκε γι΄ αυτό από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, απέφυγε να απαντήσει. Κι όμως οι πρόεδροι κοστίζουν στον δήμο το ποσό των 380.000 ευρώ ετησίως!! Κι αυτό γιατί ο νόμος τους θέλει να εργάζονται καθημερινά για το καλό του δήμου, να κάνουν επί τόπου μικρές παρεμβάσεις στο χωριό τους, να λύνουν καθημερινά μικροπροβλήματα. Αντί αυτού ο κ. Μπουλές δεν τους δίνει αρμοδιότητες και τους προτρέπει να παίρνουν τηλέφωνο στον δήμο και να αναφέρουν το πρόβλημα που υπάρχει στο χωριό. Έτσι δημιουργεί ένα μηχανισμό «τηλεφωνητών» και υποβιβάζει τους αιρετούς άρχοντες. Αυτοί όμως θα είναι οι ακριβότεροι και πιο αντιπαραγωγικοί τηλεφωνητές του κόσμου!! Φαντασθείτε την μέρα που θα πάρουν και οι 65 πρόεδροι τηλέφωνο στο δήμο και θα αναφέρουν από 2-3 προβλήματα ο καθένας. Από το κόψιμο των χόρτων μέχρι μια διαρροή στο δίκτυο ύδρευσης και μερικές καμένες λάμπες.
Γι αυτό εξ άλλου στην συνεδρίαση όσοι πρόεδροι πήραν τον λόγο, παραπονέθηκαν ότι έχουν δεμένα τα χέρια τους. Κάποιοι μάλιστα, ένοιωσαν την ανάγκη να συστηθούν στον δήμαρχο γιατί δεν τους ξέρει, αφού καμιά συνάντηση με τους προέδρους δεν είχε μέχρι τώρα.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ανέδειξε το ζήτημα και επέκρινε τον κ. Μπουλέ αφού καταργεί την ΑΥΤΟ-διοίκηση και την μετατρέπει, καταργώντας το πρώτο συνθετικό του όρου, σε σκέτη διοίκηση. Ακόμη και αυτά που ο νόμος μας προτρέπει να γίνονται από πάνω προς τα κάτω, στον δήμο Ναυπακτίας γίνονται ανάποδα.
Δουλειά, οικονομία, διεκδίκηση εσόδων και συγκεκριμένη φιλοσοφία για το πού θέλουμε να πάει αυτός ο τόπος, είναι η πρόταση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Εκτός από τα παραπάνω που συνθέτουν την διοικητική φιλοσοφία της πλειοψηφίας, στο δημοτικό συμβούλιο έγινε και συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να είχαμε περισσότερα χρήματα για την εκτέλεση έργων. Με βάση τις προτάσεις της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ θα μπορούσαμε να κινηθούμε ως εξής:
Μεγαλύτερη οικονομία, δράσεις του δήμου που θα έφερναν αύξηση στα έσοδα και συγκεκριμένες μελέτες που θα διεκδικούσαν χρηματοδότηση από άλλους πόρους (προγράμματα κλπ). Όλες οι προτάσεις μας απορρίφθηκαν από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, αφού στο δημοτικό συμβούλιο δεν ήρθαν για συζήτηση αλλά για τυπική επιβεβαίωση των αποφάσεων που είχαν παρθεί στα κλειστά «προσυμβούλια». Παρεμπιπτόντως, άλλη νοοτροπία – προεκλογικά - είχαν δεσμευτεί ότι θα επιδείξουν. Ακόμη και το συμβούλιο της δημοτικής ενότητας Ναυπάκτου αγνόησαν, που σε προηγούμενη συνεδρίασή του είχε ζητήσει να γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για την ανάδειξη του αλσυλλίου στο Γρίμποβο. Δεν προέβλεψαν κανένα κονδύλι για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς στον προϋπολογισμό.
Ας δούμε όμως ποιες ήταν οι προτάσεις μας.
Αντί για τους ειδικούς συνεργάτες, συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας
Να περιοριστούν τα έξοδα των ειδικών συνεργατών του δημάρχου (150.000 ευρώ τον χρόνο). Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο δήμαρχο να προσλάβει μέχρι έξι το πολύ ειδικούς συνεργάτες. Και ο κ. Μπουλές τερματίζει το κοντέρ από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Προσλαμβάνει 3 πολιτικούς μηχανικούς, 2 Οικονομολόγους και 1 για το γραφείο τύπου με το ξεκίνημα της τετραετίας. Κι όμως ο δήμος διαθέτει και μηχανικούς και οικονομολόγους. Κι αν δεν φθάνουν, ας ξεκινήσουμε διαδικασία για την πρόσληψη μόνιμων. Το πιθανότερο όμως είναι να θέλει ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, από αυτούς που τον στήριξαν. Όμως έτσι και το κόστος ανεβάζει για τον δήμο και δεν προσλαμβάνουμε συνεργάτες αλλά παρατρεχάμενους. Προτείναμε αντί για τους έξι να προχωρήσουμε σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Παν/μίου Πατρών (κάτι ανάλογο έγινε με το ΤΕΙ της Ναυπάκτου). Έτσι μπορούμε να έχουμε ειδικές συμβουλές και μελέτες για το Οικιστικό και άλλα ζητήματα, την συνεργασία μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών της σχολής και άλλα πολλά. Έτσι και οικονομία θα κάναμε και πραγματική επιστημονική αρωγή θα είχαμε στα θέματα του δήμου μας. Όμως ο κ. Μπουλές προτίμησε τον προγραμματισμό της πρόσληψης των έξι «παρατρεχάμενων».
Να προσθέσουμε εδώ ότι στην επιτροπή διαβούλευσης κατατέθηκε η διαφωνία με αυτή την επιλογή του κ. Μπουλέ, από πολλούς εκπροσώπους συλλόγων και η αντιπρόταση για συνεργασία του δήμου με επιστήμονα ειδικευμένο στην δημόσια υγιεινή. Έτσι θα πετύχουμε επιστημονικά σωστές παρεμβάσεις σε όλα τα δίκτυα ύδρευσης, ειδικά μέτρα που θα καθαρίσουν επιτέλους την θάλασσα στο Γρίμποβο και στην Ψανή, ώστε να επιστρέψουν σε αυτές τις παραλίες οι Ναυπάκτιοι. Εξ άλλου στις αρμοδιότητες του δήμου είναι και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Όμως ο κ. Μπουλές δεν φαίνεται να είχε στο ψηφοδέλτιό του κάποιον τέτοιο υποψήφιο ούτε και κάποιον συγγενή του.
Να διώξουμε τους μεσάζοντες από τα παζάρια.
Να δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε δημοτικές εγκαταστάσεις στον χώρο των παζαριών έτσι ώστε πετώντας τους μεσάζοντες έξω να κερδίσουμε ένα ποσό τουλάχιστον 350.000 ευρώ ετησίως. Ταυτόχρονα θα είχαμε και την αναβάθμιση του χώρου, η υποδομή για τα παζάρια θα ήταν χρήσιμη και σε άλλες εκδηλώσεις, ενώ ο χώρος με την ασφαλτόστρωση και τον φωτισμό του θα λειτουργούσε σαν δημοτικό parking. Κι αν η δημοτική πλειοψηφία νομίζει ακόμη ότι αυτή η παρέμβαση στα παζάρια δεν είναι επιτρεπτή από τον νόμο (όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος κ. Ζιαμπάρα στο LEPANTO), ας μας ρωτήσει, θα της πούμε ποιοι δήμοι το κάνουν και με ποιόν νομιμότατο τρόπο.
Ελεγχόμενη στάθμευση, parking, mini – bus.
Να λειτουργήσουμε σωστά την ελεγχόμενη στάθμευση (όχι μόνο στους δύο κεντρικούς δρόμους) με στόχο να καλύψουμε τα έξοδα λειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας (230.000 ευρώ τον χρόνο) και με τα υπόλοιπα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση να χρηματοδοτήσουμε τα δύο parking (ανατολικά και δυτικά) και την σύνδεσή τους με mini –bus. Έτσι την δωρεάν και εύκολη μεταφορά των πεζών την χρηματοδοτούν όσοι θα χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο στο κέντρο.
Άλλη λύση για το οικόπεδο Παπαχαραλάμπους
Ο δήμος αντί να το αγοράσει, ας χρηματοδοτήσει το δ.σ. του ιδρύματος (συμμετέχει σε αυτό ο μητροπολίτης, ο δήμαρχος, ο διευθυντής του 1ου Λυκείου, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ.α.) για να το αναπλάσει σε πλατεία, κρατώντας το ίδρυμα την ιδιοκτησία του χώρου. Και το ίδρυμα θα έχει μόνιμα έσοδα, νοικιάζοντας ίσως το κτίσμα που θα εφάπτεται της πλατείας, και ο δήμος μπορεί να δώσει τα 930.000 ευρώ για να πάρει από την ΚΕΔ εκτάσεις όπως:
Τα 300 στρέμματα ανάμεσα στις εκβολές του Σκα και του Μόρνου για αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα 50 στρέμματα στον Σκα στο ύψος του γηπέδου του Λυγιά, για να μεταφέρει εκεί όλες τις δημοτικές υπηρεσίες ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο από τον τεράστιο φόρτο οχημάτων που δέχεται καθημερινά ή οποιονδήποτε άλλο χώρο κριθεί απαραίτητος.
Άλλη λύση για το κτίριο Κοζώνη
180.000 ευρώ θα δώσουμε φέτος( !!!) για να ανακαινίσουμε ένα κτίριο στο κέντρο που δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου, αλλά του ιδρύματος Κοζώνη, με στόχο να στεγάσουμε εκεί την ΔΕΥΑΝ και την Οικονομική Υπηρεσία. Εδώ είναι που γίνεται φανερή η έλλειψη φιλοσοφίας και άποψης για την πόλη. Όταν η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ψήφιζε την επιλογή του κ. Μπουλέ να στεγαστεί η πολεοδομία στο Αντίρριο, συμφωνούσαμε στην λογική της μεταφοράς των υπηρεσιών εκτός του κέντρου. Όμως «πριν αλέκτωρ φωνήσαι» ο κ. Μπουλές δίνει 180.000 ευρώ στο ίδρυμα και δεσμεύει την στέγαση των υπηρεσιών στο κέντρο για τα επόμενα 25 χρόνια τουλάχιστον, αφού σε τόσα περίπου χρόνια αντιστοιχεί η «μπροστάντζα» ενοικίου που δίνουμε στο ίδρυμα. Να πούμε εδώ ότι κανείς δεν έχει αντίρρηση στην ανακαίνιση του κτιρίου, θα μπορούσε να στεγάσει ίσως και τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στο μέλλον. Απλά διαφωνούμε με την στέγαση υπηρεσιών όπως και με την επιλογή να δοθούν φέτος αυτά τα χρήματα. Και βέβαια αντιδρούμε και θα αντιδρούμε όσο βλέπουμε να προτείνονται αποσπασματικές «λύσεις» σε σοβαρά προβλήματα.
Μελέτες, μελέτες, μελέτες, μελέτες…
Όλοι ξέρουμε ότι το ΕΣΠΑ έχει 1-2 χρόνια ακόμη που θα μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα. Άρα (αυτό θα έκανε κάθε νοικοκύρης δήμαρχος) είναι η ώρα να παράξουμε μελέτες, με στόχο να πετύχουμε την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. Εμείς προτείναμε όλο το ποσό των 180.000 ευρώ που θα δοθεί στο ίδρυμα Κοζώνη να πάει στην παραγωγή μελετών για συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Προτείναμε μελέτη για αγκυροβόλιο σκαφών στον θαλάσσιο χώρο των παζαριών, δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο, μελέτη για την μετεγκατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών, για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου από την αρχή του Γριμπόβου μέχρι το Λιμάνι, για την μόνιμη υποδομή των παζαριών, για την συντήρηση - ανάδειξη του ΞΕΝΙΑ, για ΒΙΟ.ΠΑ από κοινού με τον δήμο Δωρίδας, για αθλητικές εγκαταστάσεις από τις εκβολές του σκα μέχρι τον Μόρνο, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στον χώρο της παλιάς χωματερής, για πεζοδρομήσεις στις παραλίες και το κέντρο, για δύο κέντρα εναλλακτικών δραστηριοτήτων στους ορεινούς όγκους και άλλες.
Στον προϋπολογισμό ο κ. Μπουλές έχει υπολογίσει 60.000 ευρώ μόνο για μελέτες. Σε ένα τεχνικό πρόγραμμα 1,8 εκ. ευρώ θεωρούμε ότι το ποσό είναι πολύ μικρό. Αφού και ο ίδιος ο κ. Μπουλές παραδέχεται ότι δεν βρήκε και πολλά από τον προκάτοχό του σε αυτόν τον τομέα. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Όταν ρωτήσαμε σε τι αφορούν αυτές, τι ακριβώς σχεδιάζουν να μελετήσουν και να προωθήσουν για χρηματοδότηση, αποκαλύφθηκε ότι κανείς δεν ξέρει για ποια μελέτη έχει προβλεφθεί το ποσό αυτό.
Η σημερινή πλειοψηφία προχωρά, με σύνθημα την επική εκείνη φράση του αντιδημάρχου του κ. Παπαθανάση, «βλέποντας και κάνοντας»!!
Κι αυτό είναι το πρόβλημα. Η έλλειψη άποψης για τον τόπο μας. Κι αυτό δεν είναι το μόνο δείγμα. Για παράδειγμα, το ΞΕΝΙΑ τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες ο ίδιος ο κ. Μπουλές δήλωσε ότι το σκέφτεται για ξενοδοχείο, για στέγαση του ΤΕΙ, για πολιτιστικό κέντρο και τελικά κανείς δεν ξέρει, τι άλλο θα προκύψει. Το ίδιο αλαλούμ προέκυψε όταν ρωτήσαμε τι σκέφτεται η πλειοψηφία για την ελεγχόμενη στάθμευση. Πήραμε την απάντηση ότι θέλουν να καταργήσουν την σημερινή αμαρτωλή σύμβαση και συμφωνήσαμε μαζί τους. Όταν όμως ήρθε η κουβέντα στο τι σύμβαση θα την αντικαταστήσει, ήρθε στην επιφάνεια η απόλυτη έλλειψη άποψης για το πού θέλουμε να πάμε.
Όταν το παρόν δεν είναι αυτό που θέλουμε και το μέλλον αόρατο,
δεν μπορεί να είναι λύση η προσφυγή στο παρελθόν.
Στην διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, οποτεδήποτε γινόταν κριτική στον κ. Μπουλέ προσέφευγε στο παρελθόν (επιλεκτικά).Επιτέλους έκανε κριτική στον κ. Παπαθανάση κι όταν ζορίστηκε πολύ πήγε πίσω μέχρι την εποχή του κ. Κονίδα. Ξέχασε τον κ. Νταουσάνη, αλλά όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους. Έκανε μάλιστα κριτική στην ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ότι ξέχασε την θητεία Παπαθανάση και επικεντρώνει την κριτική της στον κ. Μπουλέ.
Δυστυχώς κ. Μπουλέ δεν μας αφήνετε να ξεχάσουμε την θητεία του κ. Παπαθανάση. Όλα όσα προτείνουμε σε σας, τα προτείναμε και σε εκείνον. Το κακό είναι ότι παίρνουμε από εσάς τις ίδιες απαντήσεις. Βλέπουμε πάλι τοπικά συμβούλια παραγκωνισμένα, πλασματικούς προϋπολογισμούς, εξυπηρετήσεις «δικών» μας ανθρώπων, απουσία προγραμματισμού και φιλοσοφίας και άλλα «Παπαθανάσεια» κατορθώματα.
Επιπλέον ας καταλάβουμε όλοι πως καθήκον της αντιπολίτευσης είναι να κάνει προτάσεις και κριτική προς την διοίκηση και όχι προς την προηγούμενη διοίκηση. Σε εσάς θα κάνουμε τις προτάσεις μας γιατί αν τις κάναμε στον κ. Παπαθανάση και να ήθελε δεν μπορεί πια να τις υλοποιήσει. Χαιρόμαστε βέβαια που έστω και με κάποια χρόνια καθυστέρηση υιοθετήσατε την κριτική μας στον κ. Παπαθανάση. Ακόμη και τα «σκαστούρια» υιοθετήσατε ως έκφραση. Απλώς θα θέλαμε να μιλούσατε γι’ αυτά όταν έπεφταν τα «σκαστούρια» και όχι τώρα για να κρύψετε την αντιγραφή των «Παπαθανάσειων» μεθόδων. Τότε όμως είχατε επιλέξει την πολιτική της «συγκατοίκησης» με τον κ. Παπαθανάση, ελπίζοντας σε οφέλη από αυτή. Κι όλοι ξέρουν πως δυο καλοί «συγκάτοικοι» δεν μαλώνουν. Πάει πολύ όμως να λοιδωρείται η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ επειδή απλώς εξακολουθεί να έχει την ίδια λογική και φιλοσοφία για τον τόπο μας και συνεχίζει να προβάλλει τα ίδια αυτονόητα ζητούμενα.
Τελειώνοντας ας επισημάνουμε ότι όλα τα γενόμενα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έχουν καλό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Μετά από κάθε αλλαγή δημιουργούνται ελπίδες. Και η αντικατάσταση του κ. Παπαθανάση από τον κ. Μπουλέ είχε γεννήσει ελπίδες στην τοπική κοινωνία. Ας προσέξει η πλειοψηφία να μην εξαντλήσει γρήγορα τα θετικά καύσιμα με τα οποία την προικοδότησε το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα είναι κρίμα για όλους αν ο κ. Μπουλές αντικαταστήσει την ελπίδα όσων τον ψήφισαν, με την απογοήτευση. Κι αν θέλει βοήθεια για ν’ αλλάξουμε επιτέλους ρότα στο καράβι του δήμου, εδώ είναι η κοινωνία, οι πρόεδροι των κοινοτήτων, οι σύλλογοι και οι μαζικοί φορείς, εδώ είναι η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, έτοιμοι όλοι να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας. Αρκεί να υπάρχουν αυτιά να μας ακούσουν.
Το γραφείο τύπου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου