Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Στον Άγιο Παντελεήμονα το Δημαρχείο;

Πολλές δημόσιες υπηρεσίες στο Μεσολόγγι στεγάζονται σε ενοικιασμένα κτήρια πληρώνοντας πανάκριβα ενοίκια. Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς με τα ενοίκια μιας δεκαετίας θα είχαν κτισθεί όχι μόνο τα απαιτούμενα κτήρια αλλά θα είχαν λυθεί και άλλα προβλήματα όπως π.χ. νέα σχολεία αφού υπάρχει και έντονο πρόβλημα σχολικής στέγης.
Πρόσφατα με την κατάργηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης απελευθερώθηκαν χώροι στο κτήριο της πρώην νομαρχίας. Έτσι η μεταφορά πολλών δημόσιων υπηρεσιών εκεί είναι αυτονόητη.
Αλλά δημιουργείται ένα πρόβλημα. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες θα χάσουν ένα σοβαρό έσοδο που δύσκολα θα το αναπληρώσουν. Εκεί αρχίζουν οι πιέσεις και τα πολιτικά παιγνίδια.
Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί έχουμε μια πληροφορία, που εμείς δεν θέλουμε να την πιστέψουμε.
Υπάρχει η σκέψη, μαθαίνουμε να εγκατασταθεί το Δημαρχείο της Ι.Π. Μεσολογγίου σε ενοικιαζόμενο κτήριο κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα, το οποίο εγκατέλειψε δημόσια υπηρεσία που μετακομίζει στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Λέτε γι’ αυτό ο δήμαρχός μας να στριμώχτηκε προσωρινά στο «πέτρινο», ώστε στη συνέχεια να ξεπληρώσει κάποιο από τα προεκλογικά του γραμμάτια; Ελπίζουμε να μην είναι έτσι… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: