Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Bella Ciao a Vittorio Arrigoni

"Θα συνεχίσουμε τον Αγώνα που υπερασπιζόταν ο Βιτόριο, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Θα συνεχίσουμε να μεταδίδουμε το μήνυμά του"
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα συμβολική πορεία στη μνήμη του Ιταλού ακτιβιστική και μπλόγκερ Βιτόριο Αριγκόνι, ο οποίος είχε απαχθεί  από μέλη της Αλ Κάιντα στη λωρίδα της Γάζας.
Το πτώμα του 36χρονου Αριγκόνι βρέθηκε σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι την Παρασκευή.
"Βιτόριο, Βιτόριο" φώναζε το πλήθος καθώς η σορός του Βιτόριο Αριγκόνι, μέσα σε ένα ξύλινο φέρετρο τυλιγμένο με την παλαιστινιακή σημαία, μεταφερόταν από αστυνομικούς από το νεκροτομείο στο ασθενοφόρο που θα τον μετέφερε στην Αίγυπτο και από εκεί στην Ιταλία.
Ο Αριγκόνι ζούσε στη Γάζα από το 2008. Είχε φτάσει στην περιοχή με ένα πλοιάριο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και το οποίο επιτράπηκε από το Ισραήλ να περάσει, παρά τον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες τριών ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για την απαγωγή και τη δολοφονία του Ιταλού. Ήδη έχουν συλληφθεί άλλοι δύο ύποπτοι. "Έχουμε πολλές πληροφορίες και πιστεύω ότι δεν απέχουμε πολύ από το να βρούμε τους δολοφόνους", είπε ο Γάζι Χάμαντ, στέλεχος της Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: