Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μεθεόρτια παράπονα από το Ευηνοχώρι

Ο πρόεδρος του του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου "Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" απέστειλε προς τον δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου την παρακάτω ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας:
Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα μας επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την στάση των υπευθύνων για τις Γιορτές Εξόδου προς τον Σύλλογό μας.
1.   Εφ όσον κληθήκαμε αρκετές ημέρες πριν τις εκδηλώσεις, στην Πινακοθήκη, για να μας ενημερώσουν τα σχετικά για την συμμετοχή εκάστου συλλόγου στην Πομπή , παρ’ όλα αυτά, η επιτροπή και συγκεκριμένα το Γραφείο Φυσικής Αγωγής ΔΕΝ τήρησε τα όσα συμφωνήθηκαν εκεί μέσα.
Επικαλούμενοι μάλιστα το όνομα του Δημάρχου (εντολή Δημάρχου) επέτρεψαν ελεύθερη συμμετοχή σε ανήλικα παιδιά, σε οποιοδήποτε τμήμα χωρίς καν να μπουν στον κόπο να μας ενημερώσουν, με αποτέλεσμα να αμφισβητηθούν οι εκπρόσωποι του συλλόγου απ’ τα μέλη του και να δημιουργηθούν εντάσεις μέσα στον σύλλογο.

2.   Οι υπεύθυνοι της Πομπής είχαν ενημερωθεί για τις καιρικές συνθήκες, και σε συνομιλία μας, μας υποσχέθηκαν πως θα είναι ανοιχτό το 2ο Δημοτικό για να στεγαστούμε τις ώρες που περιμέναμε πριν την παρέλαση τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Αυτό ΔΕΝ έγινε, με αποτέλεσμα ΌΛΟΙ ΜΑΣ (100άδες άτομα) να είμαστε εκτιθέμενοι στη βροχή (επιλογή μας βέβαια) ενώ δεν νοιάστηκε ΚΑΝΕΝΑΣ να ανοίξει το σχολείο.
3.   Αποκορύφωμα στην πρωτόγνωρη αυτή απαξίωση που εισπράξαμε ως σύλλογος απ’ τους υπεύθυνους, ήταν με το τέλος της Πομπής της Κυριακής των Βαΐων, που περιμέναμε μουσκεμένοι ως το κόκαλο μέσ’ στη βροχή, το λεωφορείο του Δήμου που ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ, απαξιώνοντας ο οδηγός του να σηκώσει έστω και το κινητό του στις απεγνωσμένες συνεχόμενες κλήσεις μας.
Μπορέσαμε και επιστρέψαμε στο Ευηνοχώρι, μετά από μιάμιση τουλάχιστον ώρα αναμονής μέσα στο κρύο και στο ανεμόβροχο, και αφού μας πήρε ένα διερχόμενο φορτηγό…
Σας κάνουμε γνωστό, πως στον σύλλογό μας συμμετείχαν 75χρονοι και γυναίκες, και σαφώς τέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο η υγεία τους εξ αιτίας της πρωτόγνωρης και ανεύθυνης συμπεριφοράς προς τον Λαογραφικό Σύλλογο Ευηνοχωρίου "Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" ο οποίος σύλλογος είναι ΠΑΝΤΑ στην πρώτη γραμμή των πολιτιστικών δρώμενων της περιοχής μας, σεβόμενος και τιμώντας ΠΑΝΤΑ κάθε μορφή πολιτιστικών εκδηλώσεων τόσο "εντός των τειχών" όσο και εκτός αυτών και ασφαλώς δεν άξιζε τέτοια αντιμετώπιση που έδειξαν οι υπεύθυνοι.
Ο λόγος που προβήκαμε σ’ αυτή την έγγραφη διαμαρτυρία, είναι μόνο και μόνο για να ενημερωθείτε για τον τρόπο που λειτούργησαν και μας αντιμετώπισαν όσοι ήταν υπεύθυνοι στους διαφόρους τομείς των εκδηλώσεων και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες προς αυτούς που δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα, ξέροντας πολύ καλά την ευαισθησία σας αλλά και την επιθυμία σας να μην υπάρχουν τέτοιες λογής ασχήμιες και παραλήψεις απ’ αυτούς, οι οποίοι μάλιστα δεν θεωρώ πως στερούνται εμπειρίας μιας και επανειλειμένως έχουν προσφέρει με επιτυχία τις υπηρεσίες τους σε Γιορτές Εξόδου παρελθόντων ετών.
Πάντα με την εκτίμησή μας.
Για το Δ.Σ. του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΠΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: