Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

"Εμπάργκο" στους βουλευτές του νομού....

Το τελευταίο διάστημα, επειδή  πλέον έχουμε πεισθεί στη συντακτική ομάδα του Blog ότι τελικά όλοι οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας δεν εκπροσωπούν ολόκληρο τον νομό, παρά μόνο το Αγρίνιο, δεν δημοσιεύουμε κανένα από τα δελτία τύπου που μας στέλνουν. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται εναντίον της γείτονος πόλης του Αγρινίου, οι άνθρωποι της οποίας πολύ καλά κάνουν και προσπαθούν καθημερινά να κερδίζουν έστω και ένα πόντο παραπάνω για την πόλη τους, εκμεταλλευόμενοι κάθε ευκαιρία με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.
Το πρόβλημα, κατά την ταπεινή μας γνώμη, βρίσκεται στην πλευρά της πόλης μας, που δίνει την πολιτική δύναμη και την εξουσία σε ανθρώπους που έχουν αλλού τα συμφέροντά τους.
Γι' αυτό και χρόνια τώρα η όποια ανάπτυξη στο νομό ήταν μονόπλευρη σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ξεκινώντας από την χάραξη των δρόμων και τις συγκοινωνίες που έγιναν έτσι ώστε να εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ποιες και πόσες συγκοινωνίες σχεδιάστηκαν και υπάρχουν μεταξύ Ξηρομέρου, Μακρυνείας, Ναυπάκτου και Μεσολογγίου αφενός και των ίδιων περιοχών με το Αγρίνιο αφετέρου. Αναπόφευκτο το επόμενο βήμα το ΚΤΕΛ να "πρέπει" να είναι στο Αγρίνιο. 
Μπορεί να μην δημιουργήθηκε περιφέρεια Δυτικής Στερεάς, όμως έγινε Εφετείο Δυτικής Στερεάς και όχι Δυτικής Ελλάδας όπως "ονομάζεται" π.χ. το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας παρόλο που είναι η Πάτρα πρωτεύουσα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με μεγάλη πόλη (ο μισός νομός σύμφωνα με τον "Καλλικράτη"), όλα γίνονται μεγαλύτερα για να έχουν και ανάλογο περιεχόμενο.
Το όνομα Πανεπιστήμιο Αιτωλοακαρνανίας (ή Αγρινίου) θα ήταν ... περιορισμός, όπως είναι "πολύ λίγο" να λες ΤΕΙ Μεσολογγίου...
Να είναι καλά οι γείτονες και μπράβο τους δεν μας φταίνε σε τίποτα.
Εμείς οι Μεσολογγίτες ας διδαχθούμε από την "καπατσοσύνη" τους και ας αρχίσουμε να λειτουργούμε  σύμφωνα με τα δικά μας μέτρα και δυνατότητες.
Γιατί δεν φταίνε πάντα ή μόνο οι άλλοι. 
Καιρός λοιπόν να δείξουμε την περιφρόνησή μας σε όσους αδίκησαν και περιφρόνησαν την πόλη μας ξεκινώντας από αυτούς που εμείς εκλέξαμε...
Και βλέποντας και κάνοντας που λένε και οι  ... βλάχοι.  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο τοπικισμός έχει κρατήσει πίσω όλο το Νομό. Συνεχίστε.

Ανώνυμος είπε...

Τον τοπικισμό τον καλλιεργούν εκείνοι που κατεβαίνουν για δήμαρχοι Αγρινίου με όνομα συνδυασμού "Πρωτεύουσα Πόλη". Εκείνοι που δήλωσαν ότι όσα φώτα φαίνονται από το ύψωμα στα πάνω από τα Κλεισορρεύματα είναι όλα Αγρίνιο. Εκείνοι που έχουν μάθει να αρπάζουν από όλους τους άλλους.
Ένα παράδειγμα αρπαγής είναι και το όνομα της ποδοσφαιρικής ομάδας Παναιτωλικός αφού από το 1884 ιδρύθηκε ο Παναιτωλικός Μεσολογγίου που αδράνησε το διάστημα των πολέμων 1912-1922 για να το κλέψουν το 1926 και να το κατοχυρώσουν οι από τότε άρπαγες Αγρινιώτες.
Δεύτερο παράδειγμα τα ΚΤΕΛ.
Τρίτο παράδειγμα το Εφετείο.
Τέταρτο παράδειγμα τα αρχαιολογικά ευρήματα από Καλυδώνα, Θέρμο κλπ.
Αυτοί που ήδη άρχισαν να ονομάζουν "λίμνη Αγρινίου" την λίμνη Τριχωνίδα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑς ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΟ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ.ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΠΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣΚΟΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ