Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας θα κληθεί να αποφασίσει για το "Ξενία"

Το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί σύντομα να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει ή θα ακυρωθεί ο διεθνής (;) διαγωνισμός- παρωδία, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και ο δήμαρχος έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία.
Προς μελέτη και διαμόρφωση άποψης, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές έστειλε σε μια σειρά παραληπτών την επενδυτική πρόταση της εταιρίας που είναι ο προσωρινός πλειοδότης για την μακροχρόνια εκμίσθωση του ΞΕΝΙΑ, αλλά και κάποια ακόμη έγγραφα, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση που εξελίχθηκε σε φαρσοκωμωδία απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Αυτή τη διαδικασία θα πρέπει σήμερα να αξιολογήσει το νέο δημοτικό συμβούλιο και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις. Είτε να κατοχυρωθεί η επένδυση στον προσωρινό πλειοδότη, που όρισε η προηγούμενη δημοτική αρχή λίγες μόλις ημέρες πριν εγκαταλείψει το Δήμο (σ.σ. 14 Δεκεμβρίου 2010) , είτε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να δούμε το θέμα εξ αρχής. Σε αυτό το πλαίσιο, και πριν το θέμα πάει στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από έγγραφα που μέχρι σήμερα αποτελούσαν... επτασφράγιστο μυστικό.
Ένα απ’ αυτά η επενδυτική πρόταση της σύμπραξης εταιριών με τον τίτλο- σιδηρόδρομο: “Τοπιοκατασκευαστική ΑΕ – Γραναζιώτης Ιωάννης & ΣΙΑ ΟΕ- Δημήτριος Φίλιος ΑΞΤΕ- Τουριστικές επιχειρήσεις Φίλιος ΕΠΕ”, η οποία είναι ο προσωρινός μειοδότης.
Εν πολλοίς η πρόταση μιλά για ένα ξενοδοχείο γίγας με 108 δωμάτια, διπλασιασμό της δόμησης και μείωση του κήπου...
Ανάμεσα στην πολυσέλιδη αλληλογραφία, τις ενστάσεις των εμπλεκομένων εταιριών και τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής του διαγωνισμού, στα επισυναπτόμενα έγγραφα υπάρχει και ένα “σημείωμα”, που αν και ανεπίσημο, ενδεχομένως μας δείχνει πως ο δρόμος της ακύρωσης είναι η πιο πιθανή σκέψη από πλευράς Δήμου, αν και μέχρι ώρας ο δήμαρχος κρατά κλειστά τα χαρτιά του.
Στο σημείωμα αυτό γίνονται κρίσεις για τον προσωρινό μειοδότη, την κοινοπραξία δηλαδή που αναμένει στο ακουστικό της για να πάρει το ΞΕΝΙΑ (λέμε τώρα). Κρίσεις που δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές. Συγκεκριμένα, αναφέρεται η δράση των σχημάτων που την απαρτίζουν, ενώ γίνεται λόγος και για την μηδενική αναγνωρισιμότητά τους στον επαγγελματικό χώρο του τουρισμού. Η αρχιτεκτονική μελέτη κρίνεται μέτρια, το προτεινόμενο κόστος κατασκευής ανεπαρκές, αλλά και η χωροθέτηση κάποιων χρήσεων άκαιρη.
Τέλος, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που αναφέρεται στο σημείωμα, είναι ότι ο μοναδικός εταίρος της κοινοπραξίας που έχει κάποια σχέση με τον αντικείμενο (δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Φοινικούντα Μεσσηνίας), αφενός η ενασχόλησή του με τον τουρισμό είναι πολύ πρόσφατη, αφετέρου ο επιχειρηματίας που ήταν η ψυχή της επιχείρησης σήμερα δεν βρίσκεται εν ζωή, λόγω τραγικού συμβάντος που συνέβη στις 12 Αυγούστου του 2010. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το σημείωμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία λόγω οικονομικών δυσχερειών.
Τα παραπάνω, όπως προείπαμε, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για το μέλλον της επένδυσης, ακόμη και αν το δημοτικό συμβούλιο πειστεί ότι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού είναι η βέλτιστη λύση στο θέμα του ΞΕΝΙΑ και αποφασίσει να δώσει το πράσινο φως στην κοινοπραξία να προχωρήσει στην ανακατασκευή και λειτουργία του ξενοδοχείου.
http://www.nafpaktia.com/
Διαβάστε τα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση του Ξενία:
1. ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
2. ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 20071-2010 ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ για τελική κρίση- Ολοκλήρωση
3. ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
4. Η θέση της Κίνησης Πολιτών για την  ανάπτυξη - αξιοποίηση του Ξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: