Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΣΥΝ: Δεν είναι «αδιάβλητες» οι ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις

Την απόσυρση της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για τους δύο τύπους απολυτηρίων, ζητά ο ΣΥΝ, επικαλούμενος την ανακοίνωση  του συνδικαλιστικού οργάνου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), σύμφωνα με την οποία είναι αναξιόπιστες οι ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις στα ιδιωτικά σχολεία και πρέπει να διενεργούνται με αποκλειστική ευθύνη δημόσιων εκπαιδευτικών.
Η ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ, αναφέρει:
«Μοιάζει ατέλειωτος ο αριθμός των θυμάτων της εκπαιδευτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
Οι πρόσφατες παράπλευρες απώλειες του πολεμικού μετώπου της κ. Διαμαντοπούλου με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι οι μαθητές της Γ' Λυκείου των ιδιωτικών σχολείων, που θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν απολυτήριο μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αμφισβητούν τον αδιάβλητο χαρακτήρα αυτών των εξετάσεων και ζητούν την πραγματοποίησή τους σε γειτονικά δημόσια σχολεία με την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη των δημόσιων εκπαιδευτικών. Στην περίπτωση μάλιστα, που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους δηλώνουν, ότι θα προσφύγουν στην εισαγγελική αρχή για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων.
 Οι λόγοι, που οδήγησαν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς λειτουργούς σε αυτή την απόφαση σχετίζονται με την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση, την καθιέρωση των ελεύθερων απολύσεων και τα συνεπακόλουθα εκβιαστικά διλλήματα τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, με κυρίαρχο την αποσιώπηση των παρανομιών ή την απόλυσή τους. Εξέλιξη που καθιστά εντελώς αναξιόπιστη τη διαδικασία απόκτησης απολυτηρίου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων και ανισότιμο κάθε συναγωνισμό των μαθητών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους των δημόσιων Λυκείων.
 Η συγκεκριμένη εξέλιξη βαρύνει αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας. Για την υπέρβαση αυτού του αδιεξόδου, το Τμήμα Παιδείας του Συνασπισμού ζητεί την απόσυρση της αιφνιδιαστικής, πρόχειρης και αποκομμένης από τη σχολική πραγματικότητα απόφασης του ΥΠΔΒΜΘ για την καθιέρωση δύο τύπων απολυτηρίων Λυκείου, καθώς και την πλήρη εργασιακή διασφάλιση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για το καλό της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, όπως έχει αποφανθεί άλλωστε σχετικά και το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: