Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Στο Αγρίνιο σκοτώνουν τις πεταλούδες ...

Μια φορά και έναν καιρό μια όμορφη και ζωηρή πεταλουδίτσα εγκατέλειψε οριστικά το κουκούλι της και αντικρίζοντας  για πρώτη φορά τον αληθινό κόσμο και την ζωή, ξεκινάει ένα μαγευτικό ταξίδι προκειμένου να ανακαλύψει τον σκοπό της ύπαρξής της. Κατά την διάρκεια της πρωτόγνωρης αναζήτησης της, έρχεται σε επαφή με διαφορετικά πλάσματα του φυτικού και του ζωικού βασιλείου, αλλά και ανθρώπους, ενώ παράλληλα ξετυλίγονται και διαφορετικές ιστορίες, οι περισσότερες γεμάτες χιουμοριστική διάθεση, αλλά και κάποιες συγκινητικές, που κινητοποιούν την ανθρώπινη σκέψη και ευαισθησία.
Τι γίνεται όμως όταν η πεταλουδίτσα συναντά ένα «διαφορετικό» και περιθωριοποιημένο κοριτσάκι; Θα καταφέρει να βρει τον σκοπό της ύπαρξής της ή θα οδηγηθεί σε μια ατέρμονη αναζήτηση του;
Αυτή είναι η περίληψη ενός παραμυθιού το οποίο δημιουργήθηκε, δραματοποιήθηκε και αποδόθηκε με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου από τους μαθητές και τους καθηγητές της Παλαμαϊκής Σχολής Μεσολογγίου.
Η πεταλουδίτσα πέταξε χαρούμενη από το Μεσολόγγι και έφτασε μέχρι την Αθήνα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και όλοι τη θαύμασαν και είπαν καλά λόγια.
Έκανε όμως ένα μοιραίο λάθος…. Πέταξε και στο Αγρίνιο στο "2ο  Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου". Οι πεταλούδες δεν γνωρίζουν ότι στο Αγρίνιο σκοτώνουν ότι έρχεται από το Μεσολόγγι ….  Έτσι πέθανε η πεταλούδα …. 
Αλλά όχι, κάποιοι είπαν δεν μπορεί να πεθάνει αυτή η μικρή γαλάζια πεταλούδα γιατί δεν έχει σώμα είναι άϋλη όπως η ιδέα και τα φτερά της ξωτικά που δεν πιάνονται όπως ο αέρας που ανεμίζει ελεύθερα... 
Αν δεν με πιστεύετε διαβάστε εδώ κι εδώ, κι εδώ το λένε κι άλλοι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: