Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Από το Μεσολόγγι ξεκινάει η 3η διαδρομή του 17ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου

Με τη συμμετοχή 20 ομάδων από εννέα χώρες, τις οποίες απαρτίζουν κυρίως επαγγελματίες αθλητές, ξεκίνησε σήμερα από την κεντρική πλατεία Ιωαννίνων ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος και θα ολοκληρωθεί στις 17 Απριλίου. Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο προβάλλει τις πόλεις και τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται, αναδεικνύοντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα που έχει το ποδήλατο στην καθημερινή μας μετακίνηση.
Ο αγώνας περιλαμβάνει πέντε διαδρομές (ετάπ)  και οι ποδηλάτες θα καλύψουν συνολική απόσταση 700 χιλιομέτρων.
Από το Μεσολόγγι θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου το 3ο ετάπ (Μεσολόγγι - Ναύπακτος - Ιτέα – Δελφοί).

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική ποδηλασία να προβληθεί, σε μια εποχή που το ποδήλατο ως σπορ και μέσο μετακίνησης κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Θάνος Τερζής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
«Η διαδρομή είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να αναδεικνύει τις ομορφιές της χώρας μας» υπογράμμισε από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Λάμπρος Βασιλόπουλος και παραδέχτηκε ότι ακόμα και ο ίδιος, «όταν παρακολουθώ στην τηλεόραση αγώνες όπως ο Γύρος της Γαλλίας, αν και με ενδιαφέρει το αγωνιστικό κομμάτι, συνήθως παρασύρομαι και κοιτάω το φυσικό τοπίο στο οποίο εξελίσσεται ο αγώνας».
Η ελληνική αντιπροσώπευση
Η ελληνική συμμετοχή στον 17ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας περιλαμβάνει την εθνική ομάδα και τρεις επαγγελματικές ποδηλατικές ομάδες με τις οποίες αγωνίζονται έλληνες και ξένοι αθλητές. Ο πρώτος Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας έγινε το 1968 με την ονομασία «Έπαθλο Αρχαιοτήτων». Εμπνευστής του ήταν ένας «εργάτης» του αθλήματος, ο Νίκος Καψοκέφαλος. Από τότε διοργανώνεται – με διακοπές – μέχρι σήμερα, με τελευταίο αγώνα εκείνον του 2006.
Πώς όμως αποφασίστηκε η εφετινή διοργάνωση και μάλιστα στη δυσκολότερη οικονομική περίοδο; «Ο ποδηλατικός γύρος που διοργανώνεται εφέτος με τα λιγότερα δυνατά έξοδα είναι μια ευκαιρία για την τουριστική προβολή της χώρας μας» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής. «Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό. Το πρώτο παράδειγμα ήταν ο μαραθώνιος που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο. Μετά τον ποδηλατικό γύρο θα ακολουθήσουν μια ναυτική και μία ορειβατική διοργάνωση αντίστοιχου βεληνεκούς» κατέληξε.
Οι διαδρομές
13 Απριλίου
1ο ετάπ: Ιωάννινα - Δωδώνη - Φιλιππιάδα - Νικόπολη - Πρέβεζα.
14 Απριλίου
2ο ετάπ: Αρχάγγελος - Μυρσίνη - Αρχάγγελος, ατομική χρονομέτρηση (πρωί). Πρέβεζα - Μεσολόγγι (απόγευμα)
15 Απριλίου
3ο ετάπ: Μεσολόγγι - Ναύπακτος - Ιτέα - Δελφοί
16 Απριλίου
4ο ετάπ: Δελφοί - Λιβαδειά - Θήβα – Μαραθώνας
17 Απριλίου
5ο ετάπ: Μαραθώνας - Αθήνα - σιρκουί στο ιστορικό κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: