Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Επιτέθηκαν στον Νομπελίστα καθηγητή James Watson σε εκδήλωση στην Πάτρα

Επίθεση από έναν κουκουλοφόρο δέχθηκε νωρίς το μεσημέρι ο Νομπελίστας καθηγητής Ιατρικής και Φυσιολογίας, James Watson. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνεδριακό κέντρο του πανεπιστημίου Πατρών.
Είκοσι περίπου αντιεξουσιαστές εισήλθαν στο αμφιθέατρο και ένας εξ αυτών προσπάθησε να πλησιάσει τον καθηγητή. Όμως δέχθηκε την επίθεση από άλλους φοιτητές οι οποίοι τελικά κατάφεραν να τον... κατεβάσουν άρον άρον από το χώρο. Ένας καθηγητής και ένας φοιτητής τραυματίστηκαν. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών θα διερευνήσει πειθαρχικά το θέμα. Η εκδήλωση διεκόπη, ενώ οι είκοσι νεαροί αποδοκιμάστηκαν από το σύνολο των παρευρισκομένων στην αίθουσα. Οι ίδιοι υποστήριζαν πως ο "πατέρας" της διπλής έλικας του DNA είναι ρατσιστής.
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ PATRA TV
Ο Γουότσον (με ειδίκευση στη βακτηριακή γενετική) και ο βρετανός επιστήμονας Φράνσις Κρικ του διάσημου εργαστηρίου Κάβεντις του πανεπιστημίου Κέμπριτζ (με ειδίκευση στην κρυσταλλογραφία) ήσαν οι πρωτοπόροι στην ανακάλυψη της δομής του DNA, του "μορίου της κληρονομικότητας", κάνοντας τη σχετική επιστημονική δημοσίευση, το 1953, στο επιστημονικό περιοδικό "Nature", ανοίγοντας έτσι το δρόμο στις μετέπειτα ραγδαίες εξελίξεις στην μοριακή βιολογία, τη γενετική, τη βιοτεχνολογία, την ιατρική κ.α.
Δίκαια, η διπλή έλικα του DNA χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η μεγαλύτερη ανακάλυψη και το μεγαλύτερο επιστημονικό επίτευγμα του 20ου αιώνα και μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις όλων των εποχών.
Δείτε ομιλία του Γουότσον, το Φεβρουάριο του 2005, στο TED: 

Πηγές: http://www.real.gr/, http://dete.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: