Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τέθηκε στο δήμαρχο Ναυπακτίας το πρόβλημα των ανεμογεννητριών στο "Ξεροβούνι"

Πραγματοποιήθηκε χθες 26 Απριλίου 2011 στον Πλάτανο Ναυπακτίας  ανοιχτή συνάντηση του δημάρχου Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ με τα μέλη των τοπικών κοινοτήτων και άλλων φορέων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Μ. Ζιαμπάρα, Χ. Σαλαμούρας, Ν. Καραλής, Ν. Χαλαζιάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Σικόλας και Χρήστος Εγγλέζος.
Θέμα της συνάντησης ήταν η συζήτηση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα, πρώην δήμος Πλατάνου. Μεταξύ των απόψεων και των προτάσεων που διατυπώθηκαν αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο "Ξεροβούνι". Για το συγκεκριμένο πρόβλημα ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Εγγλέζος (γνώστης των τοπικών προβλημάτων από την θητεία του ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Πλατάνου) τόνισε μεταξύ άλλων:

Πρόκειται για ένα θέμα που φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, αν κρίνει κανείς από την εκτέλεση εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία. Θυμίζω, ότι κάτω από συνθήκες μεγάλων αντιπαραθέσεων, ο πρώην Δήμος Πλατάνου, με απόφαση του, δεν ενέκρινε την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην συγκεκριμένη θέση, που είναι χαρακτηρισμένη και ως καταφύγιο θηραμάτων.
Παρ’ όλα αυτά, η ανάδοχος εταιρεία φαίνεται πως προχωράει στην εκτέλεση του έργου, χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση ούτε από την ίδια την ανάδοχο εταιρεία, ούτε από άλλον φορέα.
Επειδή πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία, αλλά θα
απασχολήσει πολύ σύντομα και άλλες περιοχές του Δήμου μας, πρέπει να ενημερωθούμε για το τι ακριβώς συμβαίνει, για να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα συνδημοτών μας όπως :
-  Έχει αδειοδοτηθεί το έργο;
-  Η τυχόν αδειοδότηση είναι σύ
μφωνη με το Νόμο;
-  Έλαβαν υπόψη τους οι Αρχές τον χαρακτηρισμό το
υ βουνού ως καταφύγιο θηραμάτων;
-  Προβλέπονται από το Νόμο αντισταθμιστικά οφέλη ; Ποια
είναι αυτά και πως κατανέμονται; Από δημοσιεύματα, έχω πληροφορηθεί ότι στην περιοχή Τρίκορφου η εκεί ανάδοχος εταιρεία πρόσφερε ως αντισταθμιστικά, εκτός των άλλων και την εκτέλεση έργων ασφαλτόστρωσης 10 χιλιομέτρων.
-  Αυτά και πολλά άλλα σοβαρά ερωτήματα πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθούν το συντομότερο για να γνωρίζουμε και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό αυτό θέμα, αλλά και να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία.

πηγή: http://www.kravara.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: